1. Sandwich gemaakt met kipsalade, rozijnen en kerriepoeder

Dit recept voor sandwiches met kipsalade gebruikt een kleine hoeveelheid mayo gemaakt met olijfolie, maar we voegen ook genuanceerde hartige elementen toe uit kerriepoeder en dikke gouden rozijnen om de smaak echt naar voren te brengen. Maak als onderdeel van uw wekelijkse maaltijdplan een grote hoeveelheid van de salade klaar om te gebruiken als topping voor een kom met gemengde groenten, of om pita’s of andere sandwiches te beleggen.

2. Caesarsalade op de grill

Zongedroogde tomaten en olijven geven body, smaak en voeding aan deze lichtere vinaigrette, die is gemaakt van een calorierijke dressing. Beschouw dit als een moderne variant op een Caesarsalade.

3. Avocadosalade met gegrilde kip

Dit recept is rijk aan eiwitten en zorgt ervoor dat de hoeveelheid calorieën in een salade die je bij een restaurant bestelt, wordt gehalveerd.

4. Kipsalade in Aziatische stijl

Dit recept voor kipsalade wordt een van je nieuwe favoriete recepten voor het bereiden van maaltijden vanwege de knapperige gesneden amandelen en zoete mandarijnen.

5. Griekse kipsalade

Zonder toevoeging van zware, calorierijke ingrediënten is dit Griekse saladerecept zowel stevig als voedzaam. Omdat het een week goed in de koelkast blijft, is het perfect voor maaltijdplanning of voor een groot etentje (of moeten we zeggen: een Toga-feestje?).

6. Salade van wilde rijst en kaneelgeroosterde zoete aardappel

Gelooft u dat Mason-potten alleen nuttig zijn voor het bewaren van salades gemaakt met sla? Denk er nog eens over na. Dit recept vindt de uitdrukking opnieuw uit door stukjes zoete aardappel te beleggen die zijn gebakken met kaneel, met geraspte kip, wortels en een royale hoeveelheid kruiden. Samen met een portie wilde rijst is dit een heel diner in een pot.

7. Mexicaanse kipsalade met quinoa

Het duurt ongeveer 30 minuten om deze salade in een Mason-pot te maken, en hij blijft maximaal 3 dagen goed in de koelkast. Hier zal de extra tijd de smaak van het gerecht alleen maar verbeteren, omdat de quinoa en de kip de smaken van limoensap, koriander en knoflook absorberen.

8. Chèvre-salade met romige dressing, heel30

Deze variant op de traditionele kipsalade die voldoet aan Whole30 is ook nog eens een eenvoudige lunch om mee te nemen. Ondanks dat iedereen wel bekend is met kipsalade, is dit recept alles behalve gewoon.

9. Kiptacosalade gemaakt in een crock-pot

Met dit Crock-Pot-recept voor kiptaco’s kun je enorme tacosalades maken. Gooi het gewoon op een bedje van gemengde groenten, samen met zure room, salsa, tacokaas en andere groenten. Voeg wat verkruimelde tortillachips toe als je de knapperigheid van een taco met harde schaal mist!

10. Drievoudige citrusvinaigrette Kipsalade met pecannotenkorst

Deze knapperige kip is omhuld met pecannoten in plaats van gepaneerd en gebakken, waardoor de salade koolhydraatarm blijft.

Dit kipsaladegerecht is perfect voor jou als je iets knapperigs in je salade wilt, maar de croutons liever achterwege laat.

11. Amandel-honing-mosterdsalade met regenboogkip

We hadden nooit gedacht dat de regenboog er zo mooi uit zou zien toen we de opdracht kregen om “de regenboog op te eten” en meer fruit en groenten te eten. Dit gerecht voor kipsalade is ongelooflijk levendig, dankzij de levendige bosbessen en druiven in combinatie met een romige amandel-honing-mosterddressing.

12. Traditionele kipsalade

Er is niets lekkerder dan een romige kipsalade geserveerd op volkorenbrood, vooral met spek! Deze traditionele kipsalade is geschikt voor het voeden van een groot publiek tijdens uw volgende bijeenkomst of als maaltijdbereiding.