Voedsel was aanzienlijk anders dan wat het nu is toen onze grootouders opgroeiden. Ze kregen altijd lokaal geteelde, biologische en verse goederen te eten die in hun gebied werden verkocht.

Lees verder als u zich zorgen maakt over uw gezondheid.

Het was het zogenaamd mediterrane dieet, waarvan wereldwijd veel aanhangers bestaan. Niet iedereen buiten Spanje kan het zich veroorloven om zo goed te eten als wij, dus we prijzen ons gelukkig dat we in een land wonen waar verse groenten en hoogwaardige goederen in overvloed aanwezig zijn. De snelle cultuur heeft er echter voor gezorgd dat we ons uitstekende dieet hebben genegeerd en ons in plaats daarvan hebben gewend aan sterk bewerkte, kant-en-klare voedingsmiddelen die beladen zijn met ongezonde chemicaliën en additieven.

Margarine

Niets is minder waar dan de misvatting dat margarine gezonder is dan boter. Uw gezondheid wordt door beide in gelijke mate geschaad. De samenstelling geeft aan dat transvetten – onverzadigde vetten die cholesterol veroorzaken en de daarmee samenhangende cardiovasculaire problemen – bijna de gehele samenstelling uitmaken.

Drankjes

Als we op een terras zitten, bestellen we vaak zonder erbij na te denken een Coca-Cola. Dit soort drank is zo populair geworden dat sommige mensen er volledig afhankelijk van zijn en niet kunnen stoppen met het drinken van vele glazen per dag. Dit komt doordat frisdranken erg verslavend zijn en de suikers daarin afhankelijkheid veroorzaken.

Witte Crackers

Het brood van vroeger is niet het brood van vandaag. Brood is niet per definitie verschrikkelijk; het is eerder zo dat mensen het niet zo vaak meer halen als vroeger. In het verleden werd het gemaakt met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten, en een uitgebalanceerd dieet kon geen brood bevatten. Tegenwoordig worden geraffineerde meelsoorten, suikers en veel zout van zeer lage kwaliteit gebruikt om brood te maken.

Dranken

Eens te meer is de snelle levensstijl die we leiden schadelijk voor onze gezondheid. Als u het etiket leest, merkt u misschien wel dat deze flesjes drank heel weinig fruit bevatten. In plaats daarvan bevatten ze veel extra suiker en verschillende chemische toevoegingen, die niet nodig zijn omdat de vrucht van nature zoet is. Een overmatige hoeveelheid geconsumeerde suiker kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes.

Een verse tonijn

Het is niet raadzaam om regelmatig verse tonijn te consumeren, ondanks de uitstekende smaak en uitstekende eigenschappen. Laat het me uitleggen. Gedurende zijn hele leven absorbeert tonijn tijdens het voeden grote hoeveelheden kwik uit de zee. Het lichaam houdt kwik voor onbepaalde tijd vast, en hoe groter de tonijn, hoe meer kwik hij zal hebben.

Sterk verwerkte honing

De honing die in supermarkten wordt verkocht, is niet geschikt voor menselijke consumptie. Honing ondergaat talloze pasteurisatieprocessen, waardoor bijna alle essentiële elementen verloren gaan. Daarnaast wordt geraffineerde suiker toegevoegd aan honing die van nature suiker bevat. Goede honing komt van de grond af, onvervalst en zonder pasteurisatie. Het versterkt onze afweer en is een goede antioxidant.

Drankjes met energie

Regelmatige consumptie van deze dranken kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, hoge bloeddruk en zelfs hartaanvallen. Dit komt door het feit dat ze veel suiker bevatten, samen met stimulerende middelen zoals taurine en cafeïne.

Trimmen zonder warmte

Wanneer u dit soort dingen inneemt, moet u uiterst voorzichtig zijn en de samenstelling van het etiket zorgvuldig lezen. Ze bevatten doorgaans een groot aantal gevaarlijke chemische conserveermiddelen en additieven die allergieën en kanker kunnen veroorzaken. Bovendien moet je rekening houden met de portie vlees die ze vervoeren, aangezien deze vaak niet meer dan 60% van het totaal uitmaakt. Alle overige componenten zijn vulstoffen en kostenbesparende maatregelen.

Granen bevatten suiker?

We eten deze ontbijtgranen al sinds we klein waren. De overtuiging dat het eten van deze granen het gezondste ter wereld is, is altijd door adverteerders gepromoot. Deze granen zijn niet alleen kunstmatig gekleurd, maar bevatten ook bijna 100% suiker, wat het ergste van al deze verschillen is.

Zout

In het leven zijn extremen nooit goed. Hoewel ons lichaam voor bepaalde processen zout nodig heeft, kan het consumeren van te veel zout schadelijk zijn. Het kan onder andere resulteren in vochtretentie, vasculaire problemen en hypertensie. Het zoutverbruik moet tot een minimum worden beperkt; deskundigen raden niet meer dan 5 gram per dag aan.

Melk

Zuivelproducten omvatten een breed scala aan ongezonde opties, zoals boter, room, kaas, mayonaise, yoghurt en meer. Hoewel ze af en toe worden geconsumeerd, wordt het aangeraden omdat ze veel onverzadigde vetten bevatten, wat het cholesterol verhoogt en bijdraagt ​​aan obesitas en cardiovasculaire problemen.

Producten in blikjes

Om het product gedurende langere tijd vers te houden, bevatten ingeblikte voedingsmiddelen doorgaans veel chemische toevoegingen en conserveermiddelen. Als gevolg van dit alles verliest het zijn inherente voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen.

Bouillontabletten:

Deze kookpillen zitten boordevol chemicaliën zoals natriumglutamaat of oliën zoals palmolie die buitengewoon slecht zijn voor het milieu en de menselijke gezondheid. Ondanks dat ze weten dat ze ongezond zijn, allemaal gedaan om klanten te lokken en kosten te besparen.