Zelfs als je misschien in de verleiding komt om wat knoflook onder je kussen te leggen om Dracula en zijn bende vampiers af te weren, heb je waarschijnlijk veel meer nodig om je bloed te beschermen. Dat gezegd hebbende, er zitten echte voordelen aan het slapen met het oude kruidnagel; Hieronder vindt u een samenvatting van vier van de magische eigenschappen die het welzijn ondersteunen terwijl u comfortabel in bed ligt.

1. Knoflook houdt nachtelijke insecten weg

Knoflook is een pittige groente met een aminozuur dat, wanneer het wordt gehakt, geplet of gemengd, verandert in allicine, wat de karakteristieke knoflookgeur afgeeft. Net zoals mensen vermijden dat ze knoflook ademen, worden insecten afgestoten door de sterke geur van knoflook. Knoflook stoot natuurlijke zwavel uit, die muggen en andere bijtende insecten afstoot.

Om te voorkomen dat je nachtenlang bezig bent met het achterhalen van de oorzaak van het vervelende zoemen in je hoofd, kun je wat knoflook onder je kussen leggen.

2. De remedie tegen slapeloosheid: knoflook

Naast de vele gezondheidsvoordelen bevordert knoflook op natuurlijke wijze ontspanning, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen. Uw vermogen om overdag te werken kan worden beïnvloed door slapeloosheid, die ook aanhoudende vermoeidheid en irritatie kan veroorzaken, wat andere medische aandoeningen kan verergeren. Pel voordat je naar bed gaat een teentje knoflook en leg dit als eenvoudig middel onder je kussen. Vervang het elke avond door een nieuw kruidnagel.

3. Eén antibacterieel voedsel is knoflook

Al millennia lang gebruiken mensen knoflook als een natuurlijk kruid en als medicijn. Studies hebben aangetoond dat knoflook voedselpathogenen remt en schimmels en virussen bestrijdt. Knoflook kan de houdbaarheid van voedsel verlengen en voorkomen dat het bederft. Het biedt ook een aantal gunstige gezondheidskwaliteiten dankzij de diverse antimicrobiële en antibacteriële werkingen. Knoflookwater sproeien is een goede manier om de ruimte schoon te krijgen.

4. Knoflook verbetert de ademhaling

Knoflook heeft componenten die een slechte adem veroorzaken, maar ze hebben ook voordelen. Het pletten van een teentje knoflook genereert verbindingen die lijken op antibiotica en die helpen bij het ontstoppen van neusholtes en verstopte neuzen. Om uw neus te ontstoppen terwijl u slaapt, snijdt u wat verse knoflook en gooit u deze in een pan met kokend water. U kunt uw verstopte neus vrijmaken en een goede nachtrust krijgen door de stoom in te ademen die met knoflook is doordrenkt.