Deze technieken zullen u helpen te voorkomen dat de mug zich op u richt.

Wij zetten ’s nachts het liefst onze ramen open om de koele lucht binnen te laten en brengen dankzij het mooie weer veel tijd buiten door. Hierdoor worden muggen van grote afstand naar ons bloed getrokken. Voor ons betekent het alleen maar meer jeukende rode uitslag, maar voor de mug is dit een geweldige maaltijd. Welke stappen kunt u ondernemen om dit aan te pakken? Er zijn een aantal manieren om die vervelende insecten zo ver mogelijk bij je vandaan te houden. Heb jij één van deze vijf technieken al gebruikt?

Je bent klaar met gebeten worden door muggen!

1. De ventilator

Bij winderige omstandigheden vinden muggen het moeilijk om te vliegen. Ze kunnen zelfs een klein briesje al niet aan. Als u simpelweg de ventilator aanzet, kunt u deze kwetsbaarheid tegen hen gebruiken. Om te voorkomen dat muggen in de richting van de wind vliegen, kunt u overwegen de ventilator iets naar beneden te richten.

2. Ademende kleding

Meestal vallen deze walgelijke insecten aan in de vroege ochtend of late namiddag. Ze zullen op zoek zijn naar tinten zoals zwart en andere donkere tinten die contrasteren met de lucht. Als je je in lichte kleuren kleedt, kom je minder aantrekkelijk over voor muggen. Barbecuesaus en gemarineerd vlees zijn misschien niet de beste combinaties om witte kleding te dragen.

3. Kruidachtig

Als je een paar lavendelplanten in je tuin plant, zullen insecten deze veel minder vaak bezoeken, omdat ze een hekel hebben aan de geur van lavendel. Als u liever muggen op afstand houdt, kunt u lavendel met etherische olie rechtstreeks op uw huid aanbrengen. Het is bekend dat de geur van lavendel ontspanning opwekt, dus dit is bijzonder aangenaam vlak voor het slapengaan.

4. Knoflook

Zowel mensen als muggen kunnen door deze techniek worden afgeschrikt. We kunnen bevestigen dat het eten van veel knoflook ervoor kan zorgen dat je poriën een sterke knoflookgeur afgeven, dus pas daar op. Je ruikt daardoor minder menselijk en muggen zullen minder geneigd zijn je te bijten.

5.kruidnagel

Muggen hebben naast lavendel een hekel aan kruidnagelgeur. Het is mogelijk om wat kruidnagels in een bakje water te doen. Als je hem op tafel of op je nachtkastje zet, blijven de insecten weg en heb je er veel minder last van.

Preventief

Als u muggen wilt ontmoedigen om daar veel tijd door te brengen, mag er geen stilstaande waterbron in uw huis aanwezig zijn. Dit is de locatie van de muggennesten! Dagelijks bijvullen en grondig reinigen zijn vereist voor waterbakjes voor huisdieren. Ten slotte, als het enigszins mogelijk is, geef uw gazon of tuin ‘s ochtends water om water te besparen tijdens de warmere maanden. Op deze manier heeft het de hele dag de tijd om te drogen. Omdat muggen de voorkeur geven aan vochtige omgevingen, is de kans kleiner dat ze in de omgeving van uw huis voorkomen. Een klamboe kan ook worden gebruikt om uw bed te bedekken. Uiteraard zijn citronellakaarsen en insectenwerende spray ook goed voor u!