Ben je van plan meer knoflook te consumeren?

Veel mensen hebben een voorliefde voor knoflook. Het verrijkt vrijwel elke maaltijd en is niet alleen heerlijk, maar ook ongelooflijk gunstig voor je gezondheid! Ontdek waarom het eten van knoflook zo gunstig is voor uw gezondheid door verder te lezen.

1. Tandgezondheid hebben

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van knoflook als behandeling voor geïrriteerd tandvlees een geschikte keuze kan zijn. Knoflook bezit van nature ook antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Dat geldt ook voor alle microscopisch kleine wezens die in uw mond verblijven en die uw algehele gezondheid kunnen beïnvloeden.

2. Je fitter voelen

Werk je heel hard om in een betere conditie te komen? Overweeg om de hoeveelheid knoflook in uw dieet te verhogen. Er is vastgesteld dat een bepaald type knoflookolie de belasting van uw hart tijdens het sporten vermindert.

Misschien vindt u het ook interessant om op te merken dat dit ook in de oudheid een erkend feit was. Knoflook werd door de oude Grieken voorgeschreven aan zowel harde werkers als Olympische atleten. Dit zou zware arbeid iets minder belastend maken.

3. Mogelijkheden om leeftijden terug te draaien

Knoflook lijkt enig bewijs te hebben dat het ‘oxidatieve stress’ kan bestrijden, en bij uitbreiding het verouderingsproces zelf. Wacht even, wat is er gebeurd? Met andere woorden: ons lichaam heeft voedsel en zuurstof nodig om energie te creëren, en daarom worden we lichamelijk ouder. Soms laat ons lichaam zich echter een beetje meeslepen door dit proces en vernietigt het uiteindelijk andere cellen. Als gevolg hiervan vertraagt ​​onze geest en wordt onze huid slapper. Dat is wat ‘oxidatieve stress’ te bieden heeft.

In deze situaties kan het nuttig zijn om knoflook in uw dieet op te nemen. De scherpe plant zorgt ervoor dat je bloed meer van de verbindingen produceert die voorkomen dat de cellen van je lichaam te snel oxideren. Antioxidanten zijn de algemene term voor deze verbindingen. Knoflook helpt daarom bij het vertragen van de uiterlijke manifestaties van veroudering!

Gewoon nieuwsgierig? Ga naar de volgende pagina om het lezen te voltooien!

4. Als je knoflook hebt, zie je er beter uit

Hoewel het misschien niet goed aansluit bij je intuïtie, is dit wel het geval. Iedereen weet natuurlijk hoe knoflook de ademgeur beïnvloedt. Wist je echter dat de groente ook de geur van je lichaam beïnvloedt? Volgens een onderzoek uit 2016 heeft knoflook eigenlijk vooral een gunstig effect op je lichaamsgeur. In een smelttest rapporteerden deelnemers dat de geuren van degenen die knoflook hadden gegeten “aantrekkelijker” en “minder intens” waren. De antimicrobiële eigenschappen van knoflook zouden hiervoor de reden kunnen zijn. Knoflook verlaagt de micro-organismen in je lichaam die die onaangename transpiratiegeur veroorzaken. Houd er rekening mee dat het eten van knoflook de dag vóór je date de beste manier is om dit te laten werken. Natuurlijk adviseren wij niet om knoflook vlak daarvoor te consumeren.

5. Rauwe knoflook om je verdediging te versterken

Onze grootmoeders en zelfs hun grootmoeders (en hun grootmoeders bovendien) wisten dat knoflook gunstig kan zijn voor onze gezondheid. Al tientallen jaren staat de plant bekend om zijn vermogen om ziektekiemen, virussen en schimmels te bestrijden. Maar je zult je knoflook rauw moeten consumeren als je de maximale boost van het immuunsysteem wilt. “Allicine” komt vrij wanneer knoflook wordt gehakt of geplet. Er zijn verschillende gezondheidsvoordelen verbonden aan deze chemische stof, maar het grootste deel van de allicine gaat verloren als de knoflook wordt verwarmd.

6. Knoflook om de bloeddruk te verlagen

Inmiddels is iedereen zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met een verhoogde bloeddruk. We leren ook steeds meer over de rol die cholesterol hierin speelt. Dat is de reden dat je tegenwoordig hoort over producten die beloven het cholesterol zo sterk te verlagen. Eén van die producten is ook knoflook. Volgens verschillende onderzoeken kan knoflook op de lange termijn het cholesterol helpen verlagen. Je moet elke dag knoflook consumeren. Het spreekt voor zich dat u altijd de hulp van een arts moet inroepen als u een verhoogd cholesterolgehalte of hart- en vaatziekten heeft. Knoflook is geen wondermiddel, hoewel het een algemene impact kan hebben!