Haal deze dranken uit uw dieet.

U houdt uw dieet in de gaten omdat u wilt afvallen. logisch, maar wat je consumeert is net zo belangrijk. Aan de andere kant is het veel moeilijker om de gezondheid van een drankje te beoordelen op basis van het uiterlijk. Het is duidelijk dat een koekje met veel suiker en chocolade niet erg gunstig is voor uw dieet. Maar is appelsap voedzaam of niet? plus een shake? Hoe dan ook, u kunt de volgende dranken uitsluiten van uw dieet.

1. Alleen appelsap

In werkelijkheid is appelsap helemaal niet gezond. Ondanks dat er appels in zitten, klinkt het niet voedzaam. Bovendien is de gezondste optie appelsap (100 procent). Anders dan men zou verwachten. Gewichtstoename kan het gevolg zijn van de hoge concentratie calorieën en geconcentreerde suiker in het vruchtensap. Hoewel 100% appelsap wel wat vitamines bevat, is dit niet genoeg om het suikergehalte te compenseren. Sterker nog, het suikergehalte is ongeveer hetzelfde als in een colablikje.

2. Sap van sinaasappels

Net als appelsap is sinaasappelsap doorgaans niet erg gezond. Het vruchtensapgehalte in de drank ligt doorgaans tussen 5% en 10%. Sinaasappelsap bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid fructose-glucosestroop (HFCS). Omdat HFCS goedkoper is dan suiker en gemaakt wordt uit maïszetmeel, is het bij veel voedselproducenten een geliefd ingrediënt. Bovendien wordt het sneller door het lichaam opgenomen en is het zoeter dan suiker. Hierdoor kan uw bloedsuikerspiegel snel dalen, waardoor uw behoefte aan suiker toeneemt.

3. Drankjes in smoothies

Hoewel de meeste voorverpakte smoothies in de supermarkt dat niet zijn, kan een smoothie ongelooflijk gezond zijn. Voor velen is dit een grote bron van teleurstelling. De drank lijkt behoorlijk gezond te zijn. Ik neem aan dat er zowel groente als fruit in zit? Klopt, maar het zit ook boordevol suiker. Een enkele smoothie kan tot twee keer zoveel suiker bevatten als een blikje frisdrank. Groenten en fruit verliezen veel van hun vezels als ze worden geperst. Daarom blijven vooral de suikers behouden.

4. Koolzuurhoudende drank

Deze vermelding mag niet als een schok komen. Iedereen weet hoe suikerrijke frisdrank is. Het is vermeldenswaard dat een typisch frisdrankblikje ongeveer 130 calorieën en 12 theelepels suiker bevat. Dat komt overeen met tweemaal de hoeveelheid suiker in een chocoladereep. Als u regelmatig frisdrank drinkt, loopt u het risico wat buikvet te ontwikkelen. Omdat het echter uw organen omringt, is visceraal vet het gevaarlijkste type en kan het hier ook uit voortkomen.

5. Drank

Het heet niet voor niets een ‘bierbuik’. Regelmatige bierconsumptie kan leiden tot gewichtstoename. Wanneer u probeert af te vallen, moet u uw alcoholgebruik echter niet daartoe beperken. Overmatig gebruik van wijn en sterke drank kan ook leiden tot gewichtstoename en buikvet. Bovendien vermindert alcohol de snelheid waarmee uw lichaam vet verbrandt. De dranken kunnen ook de hormonen verstoren die de honger en het gevoel van volheid onder controle houden, en de kwaliteit van uw slaap aantasten.

6. Shakes met melk

Het soort dat doorgaans te vinden is in fastfoodrestaurants, is waar we het over hebben. Freakyshakes zijn de ultieme milkshake en bestaan ​​naast de ‘gewone’ milkshakes. met een ijsbasis en allemaal ongezonde dingen als decoratie. Gereguleerde milkshakes zijn helaas niet zo veel gezonder. Denk eens aan een grote chocolademilkshake van McDonald’s. Het is een van de minst gunstige dranken voor gewichtsverlies omdat het meer dan 400 calorieën en 60 gram suiker bevat.

7. Gemengde koffie

Tegenwoordig is koffie verkrijgbaar in verschillende formaten. Bijvoorbeeld met smaken als karamel of vanille, of de bevroren soort ijskoffie. De drankjes lijken helemaal niet meer op koffie door alle (zoete) toevoegingen. De meest weelderige soort kan soms wel 560 calorieën, 14 gram verzadigd vet en 80 gram suiker bevatten. Hoera! Je kunt in een week gemakkelijk een halve kilo aankomen als je er elke dag één drinkt (met slagroom). Zwarte koffie is altijd de gezondste optie als je deze toch wilt consumeren.