Ontdoe jezelf van deze dranken.

Kijken naar wat u eet, is een onderdeel van uw strategie voor gewichtsverlies. Dat is logisch, maar het soort alcohol dat je drinkt, is net zo belangrijk. Maar het beoordelen van de gezondheid van een drankje op basis van het uiterlijk is veel moeilijker. Het is duidelijk dat het eten van koekjes vol chocolade en suiker je dieet vaak niet zal helpen. Aan de andere kant: is appelsap gezond? En een schok? Wat de situatie ook is, u kunt de volgende dranken uitsluiten van uw dieet.

1. Gewoon appelsap

In werkelijkheid is appelsap niet goed voor je. Zelfs als er appels in zitten, klinkt het niet voedzaam. Het meest ongezonde van allemaal is 100% appelsap. Niet wat je zou verwachten.

De hoge concentratie aan calorieën en geconcentreerde suiker in vruchtensap kan gewichtstoename veroorzaken. Natuurlijk bevat 100% appelsap wat vitamines, maar niet genoeg om alle suiker te compenseren. Er zit zelfs ongeveer evenveel suiker in als in een colablikje.

2. Sap van sinaasappels

Net als appelsap is sinaasappelsap doorgaans niet erg gezond. Het vruchtensapgehalte in de drank ligt doorgaans tussen 5% en 10%. Sinaasappelsap bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid fructose-glucosestroop (HFCS). Omdat HFCS goedkoper is dan suiker en gemaakt wordt uit maïszetmeel, is het bij veel voedselproducenten een geliefd ingrediënt. Bovendien wordt het sneller door het lichaam opgenomen en is het zoeter dan suiker.

3. Milkshakes

Hoewel de meeste voorverpakte smoothies in de supermarkt niet erg gezond zijn, kan een smoothie wel heel gezond zijn. Voor veel mensen is dit nogal teleurstellend. Het ziet eruit als een heel gezond drankje. Je weet toch dat er fruit en groenten in zitten? Ja, maar er is ook veel suiker toegevoegd. Soms zit er zelfs meer suiker dan een blikje frisdrank in één smoothie. Het grootste deel, zo niet alle, vezels in fruit en groenten wordt verwijderd door te persen. Het betekent dat vooral de suikers blijven.

4. Frisdrank

Dit zou geen verrassing moeten zijn in deze lijst. Frisdrank bevat veel suiker; we weten dat allemaal. Maar wist je dat het gemiddelde blikje frisdrank zo’n 12 theelepels suiker en zo’n 130 calorieën bevat? Dat is twee keer zoveel suiker als in een reep chocolade. Dagelijkse frisdrankconsumptie vergroot de kans op het ontwikkelen van wat buikvet. Omdat visceraal vet uw organen omringt, is dit echter het meest schadelijke type, en dit kan ook resulteren in een toename ervan.

5. Vochtige dranken met alcohol

Niet voor niets wordt het een ‘bierbuik’ genoemd. Regelmatig biergebruik kan gewichtstoename veroorzaken. Er zijn echter nog andere alcoholische dranken waar u vanaf moet blijven als u probeert af te vallen. Een teveel aan wijn en sterke drank kan ook leiden tot gewichtstoename en buikvet. Alcohol vermindert ook de snelheid waarmee vet door uw lichaam wordt verbrand. Naast het verlagen van de slaapkwaliteit, kunnen de drankjes ook de hormonen verstoren die honger en volheid reguleren.

6. Shakes gemaakt met melk

Het soort dat je bij fastfoodrestaurants krijgt, is meestal waar we het over hebben. Naast de standaard milkshake is er de ultieme milkshake die bekend staat als een freakshake. ijs voor de basis en alles wat ongezond is ter decoratie. Maar helaas, een typische milkshake, denk bijvoorbeeld aan een grote chocolademilkshake van McDonald’s. Dit is een van de slechtste drankjes om af te vallen, omdat het meer dan 400 calorieën en 60 gram suiker bevat.

7. Koffiemelanges

Koffie is tegenwoordig in verschillende formaten verkrijgbaar. Gebruik bijvoorbeeld smaken als karamel of vanille, of ijskoffie in bevroren vorm. De drankjes lijken door alle (zoete) toevoegingen niet echt meer op koffie. Zelfs de meest weelderige soorten kunnen tot 560 calorieën, 14 gram verzadigd vet en 80 gram suiker bevatten. Wauw! Als je er elke dag één drinkt (met slagroom), kom je al snel een halve kilo aan in een week. Zwarte koffie is altijd de gezondste optie als je toch koffie wilt consumeren.