We verdelen je leven in tientallen jaren. Elk decennium vertegenwoordigt een prachtige tijd in je leven. Een gezond leven leiden is het allerbelangrijkste.

Dit is een lijst met voedingsmiddelen die u zou moeten consumeren:

1….terwijl je in de twintig bent

Voor twintigers zijn zuivelproducten noodzakelijk. De cellen van uw lichaam hebben op dit punt energie nodig om u robuust en actief te houden. Je botten blijven groeien en veranderen. Als u jonger bent dan dertig jaar, moet u extra calcium in uw dieet opnemen (dagelijks moet u 1.000 mg innemen). Als u allergisch bent voor melkproducten, kunt u dit krijgen via yoghurt of supplementen. Uiteraard vrij van kunstmatige smaakstoffen en bewaarmiddelen!

Als je in de twintig bent, zijn eieren nog iets dat je moet consumeren. Hele eiwitten zitten in eiwitten. Dit eiwit is dun. De dooiers zijn rijk aan vitamines en lipiden en zijn van uitstekende kwaliteit. Als je last hebt van eieren, kun je vis zoals zalm of tonijn eten. Een van de enige nadelen van de vis is dat hij te veel kwik bevat, wat als gevaarlijk wordt beschouwd. Gebruik tonijn spaarzaam.

2. In de dertig

Nu u de leeftijd van dertig jaar heeft bereikt, moet u uw huidige dieet opnieuw evalueren en diversifiëren. Voeg bonen toe. Je lichaam krijgt via dit soort maaltijden plantaardige eiwitten binnen. Zwangere vrouwen hebben foliumzuur nodig, waar ze veel in zitten. Experimenteer met verschillende soorten en vergeet niet zwarte bonen te consumeren. Naast asperges en avocado’s omvatten andere voedingsmiddelen met een hoog foliumzuurgehalte amandelen en donkere bladgroenten.
Het gebruik van lijnzaad is snel in populariteit toegenomen. Het aantal personen onder de 40 jaar dat dit product regelmatig gebruikt, stijgt. Deze zaden zijn smaakloos, maar zitten boordevol gezondheidsvoordelen. Ze voorkomen artritis en zijn rijk aan omega-3-vetzuren. Een fantastisch alternatief zijn chiazaden. Je moet af en toe zonnebloempitten consumeren. Vetzuren met omega-3 vind je ook in ansjovis.

3…. in de veertig

U moet uw bloedsuikerspiegel controleren als u 40 jaar of ouder bent. Diabetes kan zich op deze leeftijd beginnen te ontwikkelen. Voordat het te laat is, verlaag het risico zonder medische professionals. U moet eerst uw menu doornemen en de nodige wijzigingen aanbrengen. Trek minder af van eenvoudige koolhydraten en verhoog uw inname van magere eiwitten.
Zalm is meer dan alleen smaakvol. Het bevat ook veel eiwitten. Deze vissoort heeft een hoog eiwitgehalte en een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren. In combinatie met bladgroenten houdt dit soort gerechten je urenlang verzadigd.

4. in de vijftig

Een paar kwarkjes zouden goed zijn. Dat is een van de producten die uitstekend zijn voor je botten. Uw botdichtheid neemt af met de leeftijd, dus u moet actie ondernemen om uw botten gezond te houden. Mensen van in de vijftig zijn zich meestal bewust van de vele problemen die kunnen voortvloeien uit zwakke botten. Eet meer kwark om uw calciuminname te verhogen en osteoporose te voorkomen. Aanvullen met calcium is niet de beste keuze.

5…. op je vijfenvijftigste

Met de leeftijd komt er een verhoogd risico op hartziekten. Tegen de leeftijd van 55 jaar zou u beter voor uw hart, bloedvaten, slagaders en cardiovasculair systeem moeten zorgen. Houd de oestrogeenspiegels van uw lichaam stabiel. Een gezond hart heeft dit hormoon nodig. Consumeer veel vis en olijfolie als je een mediterraan dieet volgt. Voeg zalm, wat noten en andere maaltijden met veel goede vetten toe.

6… in de zestig

Je hoeft geen zestig te zijn om er jong uit te zien. Goed zijn en je goed voelen zijn echter belangrijker. Schelpdieren zijn een must-eat voor iedereen boven de 60. Dit type product bevat veel vitamine B12. Alleen als uw maagzuur normaal blijft, kan het door de lichaamscellen worden opgenomen. Consumeer mosselen, kokkels en garnalen om je lichaam vitamine B12 te geven. Frequente schelpdiereters zijn niet vatbaar voor dementie. Yoghurt, eieren, melk en zalm zijn andere bronnen van vitamine B12.