Je denkt misschien dat het thuis maken van amandelcroissants te ingewikkeld is als je vaak naar bakkerijen of cafés gaat. Eigenlijk is het maken ervan verrassend eenvoudig. Bakkers kunnen overgebleven croissants van de vorige dag op een leuke manier hergebruiken door amandelcroissants te maken, en dat kun jij ook.

Voor amandelcroissants in caféstijl zonder de line-up, probeer dit eenvoudige recept dat gebruik maakt van in de winkel gekochte croissants en zelfgemaakte amandelfrangipane en eenvoudige rumsiroop toevoegt, net als je favoriete bakkerij. Met dit recept kun je ze thuis eten terwijl ze nog warm uit de oven komen.

Vasthouden

Serveer deze amandelcroissants kort nadat ze gebakken zijn voor de beste smaak en textuur. Ik stel voor om alleen het aantal croissants in elkaar te zetten en te bakken dat je verwacht nodig te hebben na het voorbereiden en bewaren van de verschillende ingrediënten.

Ingrediënten

Voor de eenvoudige siroop

 • 1/4 kop ( 50 gkristalsuiker
 • 1/4 kop ( 60 mlwater
 • 1  eetlepel  donkere rum , of 1 theelepel vanille-extract

Voor de frangipane

 • 1 kop ( 96 gamandelmeel
 • 1  eetlepel  bloem voor alle doeleinden
 • 1/4  theelepel  koosjer zout
 • 1/2 kop ( 113 gongezouten boter , op zachte kamertemperatuur
 • 1 kop ( 113 gpoedersuiker
 • 1  groot ei
 • 1/2  theelepel extract van amandelen

Voor montage

 • 6  winkelgekochte  of overgebleven  croissants
 • 1/2 kop ( 43 ggesneden amandelen
 • Poedersuiker , om te bestuiven

Procedure

Stel dat de oven op 350 ° F staat.

Verwarm de oven voor en plaats een rooster in het midden ervan. Bakplaat: Bekleed met bakpapier of siliconen bakmat.

Om de eenvoudige siroop te maken, bereidt u:

Geraspte suiker, water en rum moeten allemaal in een kleine pot worden gecombineerd om de eenvoudige siroop te vormen. Zet het vuur middelhoog en kook, terwijl u de pan zo nu en dan roert, tot de suiker volledig smelt, ongeveer één tot twee minuten. Zodra de frangipane klaar is, zet je hem opzij om af te koelen.

Meng de droge ingrediënten door elkaar:

Klop in een middelgrote mengkom het amandelmeel, de bloem en het zout door elkaar om de frangipane te maken. Als er grote klonten amandelmeel zijn, gebruik dan de garde om ze los te maken.

Meng de poedersuiker en boter samen:

Meng met een rubberen spatel de poedersuiker en de zachte boter in een grote mengkom tot een gladde massa.

Stel de frangipane samen:

Klop het ei en het amandelextract erdoor nadat je ze aan het botermengsel hebt toegevoegd. Na wat breken en scheiden, zullen de ingrediënten weer samenkomen tot een glad beslag als je het voortdurend klopt.

Voeg met een rubberen spatel het amandelmeelmengsel toe tot het glad en goed gemengd is.

Stel de frangipane samen:

Voeg het ei- en amandelextract toe aan het botermengsel door te roeren tot alles goed gemengd is. In eerste instantie zal het mengsel barsten en scheiden, maar als het blijft roeren, zal het weer in elkaar worden gezet tot een glad beslag.

Spatel het amandelmeelmengsel er soepel door met een rubberen spatel tot het goed gemengd is.

Stel de croissants samen:

De croissants moeten horizontaal in tweeën worden gedeeld met een gekarteld broodmes. Neem een ​​korte duik met de gesneden kant naar beneden, of bestrijk de gesneden kant van elke helft grondig met de eenvoudige siroop. Laat de siroop niet bederven.

Combineren:

Om te assembleren, verspreidt u een vergelijkbare hoeveelheid (2 1/2 eetlepel) frangipane, waarbij u 2/3 van het deeg op de onderste helft van elke croissant gebruikt. Plaats de vulling tussen de bovenkanten en vervang ze. Verdeel ongeveer 1 1/2 eetlepel van de overgebleven frangipane (ongeveer een derde van het totaal) bovenop elke croissant.

Druk voorzichtig een handjevol gesneden amandelen op de bovenkant van elke croissant, zodat ze goed aan de frangipane blijven plakken.

Rooster:

De croissants moeten gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven worden gebakken, of totdat de frangipane aan de bovenkant bruin begint te worden aan de randen en de amandelen beginnen te roosteren. Warm serveren of serveren op kamertemperatuur wordt aanbevolen.

Het beste moment om deze te serveren is direct nadat ze zijn bereid.