Als de zomer in aantocht is, probeer ik zoveel mogelijk vers voedsel in mijn mixdrankjes te verwerken.

Als het op de juiste manier wordt bereid, is een margarita een prachtig uitgebalanceerde mix van zure en aardse zoetheid, perfect voor een verfrissend drankje.

Om een ​​aangename bevroren margarita te creëren die eenvoudig te maken is en geschikt is voor maximaal zes personen, heb ik de traditionele smaken aangepast door komkommers toe te voegen.

Hoe maak je een Komkommer Margarita?

Beginnend met tequila, limoensap, sinaasappellikeur en eenvoudige siroop (of agave), breidt een bevroren komkommer-margarita het traditionele margarita-recept uit. Ja, bevroren komkommers maken deel uit van dit recept.

Als er kruiden in het cocktailglas zelf of op de rand zitten, is dat iets anders dat mij opvalt.

Drinkgerei voor koude margarita’s

U hoeft niet alleen speciale margaritaglazen aan te schaffen om van dit drankje te genieten.

Het dubbele rotsglas, mijn favoriete universele glas, past eigenlijk netjes in mijn vaatwasser en biedt voldoende ruimte voor een royaal geportioneerde koude drank. Maar wie ben ik om je tegen te houden als je, terwijl je aan een margaritaglas nipt, het gevoel hebt dat het gewoon een margarita is?

Opties voor garnering

Garneringen die verwijzen naar het soort drankje dat je drinkt, zijn meestal een aangename toets. Zo geeft een komkommerlint, speer of rondje iets weg over wat er in je drankje zit als je van een komkommermargarita nipt.

Een optionele maar leuke toevoeging is een versierde rand. Wat dacht je van een gezouten rand voor je margarita’s? Dat is nu nog steeds effectief! Zoals eerder vermeld, maakt een vleugje kruiden aan de rand echter een geweldige indruk.

Ingrediënten

Voor de margarita’s

  • Eén grote kop gesneden komkommer, idealiter twee of drie Perzische of één Engelse komkommer zonder zaadjes
  • 8  ons  tequila blanco
  • 3  ons  agavesiroop
  • 2  ons  sinaasappellikeur
  • 4  ons  limoensap  (van ongeveer 4 limoenen), vers geperst
  • 3  kopjes  ijs

Om te garneren

  1. Tajín  of koosjer zout, voor het omranden van glazen
  2. Komkommersperen   en limoenwielen

Methode

1.Plaats komkommers op een bakplaat en vries in:

Je komkommerschijfjes moeten op een met bakpapier beklede bakplaat worden gelegd en de avond ervoor worden ingevroren, of een paar uur voordat je de margarita’s gaat bereiden.

2.Vries de ingrediënten voor een drankje in.

Combineer de agave, sinaasappellikeur, limoensap en tequila blanco in een diepvriescontainer of een zak met ritssluiting van gallonformaat. Laat het vóór het serveren minimaal 4 uur invriezen.

3. Schud de margarita’s:

Wanneer u klaar bent om margarita’s te bereiden, doet u 3 kopjes ijs, bevroren plakjes komkommer en gekoelde vloeibare componenten (ze zullen op dit punt modderig zijn) in een keukenmachine of blender. Verwerk op hoge snelheid tot een gladde massa. Als je de voorkeur geeft aan een dikker bevroren drankje, voeg dan gerust extra ijs toe.

4. Snij de rand van het cocktailglas af:

Gebruik een limoenwiel om de glazen te omranden door alleen de buitenrand nat te maken – niet de binnenkant, omdat dit de kans vergroot dat de componenten op de rand terug in de drank terechtkomen.

Giet koosjer of Tajín-zout in een ondiepe schaal die groot genoeg is om het glas in te bewaren, en duw het glas vervolgens voorzichtig schuin om de rand te bedekken. Je kunt het glas verplaatsen totdat het volledig bedekt is, of slechts gedeeltelijk, afhankelijk van je voorkeur.

5. Serveer de margarita’s na het gieten:

Doe de gemengde komkommermargarita’s in de glazen en decoreer met een limoenwiel en een komkommerspeer. Afzet.