Ik ben dol op plengoffers om te vieren, maar mijn favoriet is een hete margarita. Ik grijp er vaak naar. De harmonie van zuur, kruidig, zoet en licht zout maakt me helemaal verliefd. De smaakcombinatie klopt precies.

Het is niet echt nodig, ook al is tequila geweldig en zo. Iedereen die er op elk moment van de dag om vraagt, kan daadwerkelijk een alcoholvrije versie krijgen, die net zo lekker is. Deze drank is ideaal om overdag van te nippen, ‘s avonds goed te combineren met taco’s of te dienen als een respectabele niet-alcoholische keuze voor feestjes.

Er zijn slechts vier ingrediënten en vijf minuten nodig om mijn vurige margarita-mocktail te bereiden, die smaakt naar alles wat je in een chique bar krijgt.

Manieren om mijn Hot Margarita Mocktail te bereiden

Om een ​​enkele cocktail te bereiden, heb je nodig:

  • Slechts één limoen
  • Tajín, extra
  • Verse jalapeños, vier plakjes
  • Een halve theelepel agavenectar
  • Kosjer of gerookt zout, indien gewenst
  • Een kopje bruisend water of frisdrank

Rand je glas met Tajín voor een meer verfijnde afwerking en een smakelijke slok. Bewaar de helft van de limoen nadat je hem doormidden hebt gesneden. Gebruik één wig om de rand van uw glas vochtig te maken, snijd twee wiggen uit de resterende helft en bewaar de andere voor garnering. Voordat u de glazen rand in de kruiden doopt, strooit u wat Tajín op een klein bord.

Voeg aan het glas de agave en drie plakjes jalapeño toe, afhankelijk van je smaak. Zodra je het glas hebt omrand, doe je het partje limoen erin. Voeg een beetje gerookt zout toe als je dat bij de hand hebt. Als dat niet het geval is, kun je het weglaten of gewoon bestrooien met koosjer zout.

Bak de ingrediënten tot de agave en het zout zijn opgelost, met behulp van een muddler of het handvat van de houten lepel. Voeg ongeveer 1 eetlepel sap van een halve limoen toe. Roeren. Schep de sodawater erop, nadat je een royale hoeveelheid ijs hebt toegevoegd. Serveer met een partje limoen en het overgebleven schijfje jalapeño als garnering.

Voeg er uw eigen interpretatie aan toe

Dit recept is een publiekstrekker omdat het niet te zoet en niet te scherp is, en het werkt altijd voor mij. Maar pas dit aan uw voorkeuren aan. Gebruik slechts één theelepel agave als u de voorkeur geeft aan een zuur drankje. Om je drankje zoeter te maken, voeg je twee theelepels toe. Pas de hoeveelheid jalapeño aan, afhankelijk van uw tolerantie voor hitte.

Club frisdrank is niet typisch, maar het geeft net dat beetje extra aan alcoholvrije cocktails die ik lekker vind. Dat gezegd hebbende, kunt u gewoon plat water gebruiken. Je kunt één tot twee ons NA tequila toevoegen (of naar smaak) en de frisdrank met de helft verminderen als je het geluk hebt om wat zero proof tequila te hebben.

Vervang de helft van de frisdrank door ananas- of mangosap, of voeg wat vers fruit, zoals bramen, toe terwijl je aanmoddert voor een fruitigere, pittigere margarita. Hoe je het ook klaarmaakt, het zal heerlijk smaken.