Specerijen versterken de smaak van voedsel en omdat sommige ervan zeer gunstig zijn voor onze gezondheid, is het toevoegen ervan de laatste jaren steeds populairder geworden. Gember, die over de hele wereld aan populariteit wint, is een van die specerijen. Nu er dagelijks nieuwe gezondheidsvoordelen worden ontdekt, wordt gember snel een hoofdbestanddeel van het huishouden.

Verminderd risico op kanker

Volgens bepaalde onderzoeken kan gember het risico op kanker helpen verlagen en darmontstekingen verminderen. De effecten van gember zijn ongetwijfeld gunstig, ook al bevindt het onderzoek naar dit onderwerp zich nog in de beginfase.

2. Betere opname van voedingsstoffen

Bovendien helpt gember de darmirritatie te verminderen en de spijsvertering te verbeteren. Omdat het een natuurlijk antibioticum is, helpt het ook bij het verlichten van de pijn die gepaard gaat met misselijkheid. Daarom adviseren wij u om wat gember te proberen als u zich misselijk voelt; je zult je snel beter voelen.

3. Minimaliseert ongemak

In één onderzoek rapporteerden deelnemers die elleboogoefeningen deden en 11 dagen lang 2 gram gember slikten een aanzienlijk verminderde spierpijn. Anders gezegd: gember helpt de pijn die gepaard gaat met pijn te verminderen.

4. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel.

In een onderzoek uit 2015 verlaagde het dagelijks eten van 2 gram gember de nuchtere bloedsuikerspiegel van 41 personen met diabetes type 2 met 12{8d81a6b2d1814ba6a5f0729cab78bd7054f29eece65604bec1a3371d1a209f9f}. Hoewel verder onderzoek nodig is om de effectiviteit van gember bij het voorkomen van diabetes te bevestigen, zijn de eerste bevindingen uitstekend en verwachten we dat meer onderzoeken licht zullen werpen op de mechanismen die ten grondslag liggen aan de antidiabetische effecten van gember.

5. Vermindert de pijn die gepaard gaat met menstruatie

Vrouwen die dysmenorroe of menstruatieproblemen ervaren, zijn zich ervan bewust hoe moeilijk het kan zijn om met dergelijke pijn om te gaan. In één onderzoek beweerden 150 vrouwen die slechts één gram per dag slikten veel minder ongemak te ervaren. Als u dat ongemak ervaart, adviseren wij u om gember in te nemen en de effecten zelf te observeren.

6. Voorkomt de ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is een van de dodelijkste ziekten die we momenteel hebben, en omdat er geen behandeling bekend is, weten we nog steeds niet zeker hoe we deze moeten behandelen. Hoewel wordt aangenomen dat oxidatieve stress en chronische ontstekingen de belangrijkste oorzaken zijn van de ziekte van Alzheimer, heeft recent onderzoek bij dieren gesuggereerd dat gember kan helpen deze processen te vertragen.

7. Gewichtsvermindering

Omdat veel mensen proberen af ​​te vallen en daar veel moeite mee hebben, vooral in het licht van de beschikbaarheid van slecht voedsel, ben ik me ervan bewust dat dit informatie kan zijn die veel mensen interessant zouden vinden. Neem dit met een korreltje zout: hoewel voeding nog steeds erg belangrijk is, kan het eten van gember ook helpen bij het afvallen door je stofwisseling te versnellen, vooral als je probeert te bezuinigen op maaltijden.