De bananensplit is een extravagant dessert dat bedekt is met een ton aan toppings, ijsbolletjes en fruit. Het feit dat er veel gebeurt met het traditionele dessert betekent echter niet dat het niet beter gemaakt kan worden. Een rokerige smaak en verbeterde natuurlijke zoetheid van een bananensplit kunnen worden bereikt met een vakkundig gebruik van de grill. Als je van grillen houdt, moet je dit eens proberen!

Er gaat niets boven een koel, verfrissend dessert om een ​​grillsessie met een zoete noot af te sluiten. Gegrilde bananensplitjes zijn een geweldige manier om je volgende barbecue af te sluiten, omdat je de grill nog steeds moet schoonmaken.

Variaties en snelkoppelingen in recepten

 • Investeer in één grote bak Neopolitan-ijs in plaats van in drie aparte dozen.
 • Verander een paar smaken ijs, maar wees niet te luxe. Probeer pistache, koffie, chocoladestukjes of kersen.
 • Aardbeien bereid op de barbecue kunnen worden vervangen of toegevoegd aan aardbeienjam of -saus.
 • Probeer in plaats van of naast de chocoladesaus marshmallow- of karamelsaus.

Perfecte grillmarkeringen: de truc

Verwarm om te beginnen uw houtskoolgrill voor op een temperatuur die hoog genoeg is om uitstekend te schroeien. Voor grillmarkeringen zonder te gaar worden is een hoge temperatuur essentieel. Om plakken te voorkomen, kunt u een kleine hoeveelheid neutrale olie op zowel de grillroosters als het fruit aanbrengen.

Aardbeienspiesjes moeten op een vlakke ondergrond worden geplaatst, waarbij de gesneden zijkanten voortdurend in contact zijn met de grillroosters. Dit zorgt ervoor dat de vrucht uniform is.

Ingrediënten

 • 4  iets onderrijpe  bananen , ongeschild
 • 12  grote  aardbeien
 • 1/2  middelgrote  ananas , geschild en klokhuis verwijderd
 • 2  theelepels  plantaardige olie
 • 1  theelepel  kaneel , optioneel
 • 4 bolletjes  vanille-ijs  (ongeveer  1  pint )
 • 4 bolletjes  aardbeienijs  (ongeveer  1  pint )
 • 4  bolletjes  chocolade-ijs  (ongeveer 1 pint)

Optionele toppings

 • Chocolade saus
 • slagroom
 • 2  eetlepels  droge geroosterde pinda’s , gehakt
 • 12  maraschinokersen  met steeltjes

Methode

Het grillen moet eerder worden gedaan

Zet de temperatuur van de grill op een hoge temperatuur, ongeveer 450°F. Roosters moeten indien nodig worden schoongemaakt.

Maak het fruit klaar:

Het pellen van de bananen is niet nodig. Snijd ze met een scherp mes in de lengte, met vel en al, door de stengel heen.

Snij de aardbeien over de lengte doormidden. Schik de gesneden bessen doormidden op een snijplank en steek vervolgens een spies in het midden, zodat er aan beide uiteinden ongeveer 5 cm onbedekt spiesje overblijft voor gebruiksgemak. Ga zo door met de overgebleven bessen.

Snijd de ananas in speren die ongeveer 1 1/2 inch breed en 4 inch lang zijn. Vet de snijranden van de aardbeien en bananen licht in met olie. Breng olie aan op het gehele oppervlak van de ananas.

Bak het fruit.

Bevochtig met een tang een schone, opgevouwen papieren handdoek met olie. Vet de hete roosters er voorzichtig mee in.

Leg het fruit op de grill, met de snijkant naar beneden, te beginnen met de bananen en aardbeien. Laat het één tot twee minuten sudderen, of tot er grillsporen verschijnen. Haal de bananen en aardbeien van de grill, draai de ananas om en gril hem één tot twee minuten aan elke kant.

Laat afkoelen en hak vervolgens:

Geef het fruit vijf minuten de tijd om af te koelen. Geef de gegrilde bananen na het pellen een klein laagje kaneel, indien gebruikt. Snijd de ananas en aardbeien in blokjes.

Stel de gespleten bananen samen:

De gegrilde bananen moeten langs de randen van de borden of kommen worden gerangschikt. Doe in elk een klodder chocolade-, aardbeien- en vanille-ijs. Leg de gegrilde ananasblokjes op het vanille-ijs, het gegrilde aardbeienijs met de in blokjes gesneden aardbeien op het aardbeienijs en het chocolade-ijs met chocoladesaus.

Garneer indien gewenst met slagroom, pinda’s en marasquinkersen. Voeg indien gewenst nog een beetje chocoladesaus toe. Direct presenteren.