De mogelijkheden en magie die ontstaan ​​wanneer een paar ingrediënten worden opgestapeld en in de koelkast laten rusten, zijn welbekend bij degenen die ijskastcake hebben bereid, ook wel koelkasttaart genoemd.

Lagen zoute crackers, room, gezoete gecondenseerde melk en vers limoensap geven deze versie van de niet-gebakken, hands-off traktatie een knipoog naar limoentaart. Het heeft een vleugje zout en is romig, licht, pittig en zoet. Makkelijke limoenijsdooscake is erg lekker en eenvoudig te maken met slechts vijf ingrediënten.

Voorbereidende magie

Omdat er geen mixer, oven of speciale apparatuur nodig is, is dit gerecht niet alleen heel eenvoudig van tevoren te bereiden, maar heeft het ook nog eens een uitstekend resultaat. Terwijl de ijskastcake minimaal twee uur koelt, kunt u het diner of de barbecue bereiden. Bovendien vriest het lekker. Verwarm de vriezer voor de tweede batch nadat je de hoeveelheid hebt verdubbeld en er twee hebt gemaakt.

Een gids voor het bakken van ijskastcakes

De essentiële, fundamentele componenten van een ijskastcake zijn room en koekjes (of crackers), ongeacht de versie die je besluit te maken. Niet absoluut noodzakelijk om een ​​mooie, snijdbare ijstaart te maken, maar latere toevoegingen zoals fruit of noten, custards, puddingen en gelatine zijn geweldig.

Als je de ingrediënten hebt, is de cake eenvoudig te maken. Meng de room (je kunt zelfs extra suiker toevoegen door gecondenseerde melk of poedersuiker te gebruiken) en giet het samen met de koekjes in een vorm (glazen trifleschaaltjes, taartplaten of broodpannen zijn prima). Wanneer de “cake” klaar is om in plakjes te worden gesneden en geserveerd, dek hem af en laat hem minimaal twee uur rusten, zodat de koekjes de room kunnen weken.

Ingrediënten

  • 1 (14 ounce) blikje  gezoete gecondenseerde melk
  • 1  kopje  zware room
  • 2  eetlepels  zure room
  • 1/4  kopje  vers geperst  limoensap  (van 3 tot 4 limoenen)
  • 5  ons  (ongeveer 1 1/4 mouwen)  Ritz-crackers
  • 2  theelepels  fijn geraspte  limoenschil

Methode

Bouw de vulling op:

Giet de slagroom, zure room en gecondenseerde melk in een mengkom. Nadat je het limoensap hebt toegevoegd, klop je het mengsel een minuut lang, of tot het dik en glad wordt

Laag:

Giet de vulling op de bodem van een 8-inch cake- of taartvorm (je kunt zelfs martini-glazen of schaaltjes gebruiken voor individuele porties) en verdeel het gelijkmatig met een maatbeker van 1/2 kopje. Leg er een laag Ritz-crackers op, gerangschikt in een arrangement.

Het moet drie lagen crackers en vier lagen vulling hebben. Herhaal dit, afwisselend lagen vulling en crackers, en eindig met een laatste laag van de resterende vulling. Rasp wat limoen en strooi dit erover.

Zet in de koelkast en ga verder met serveren:

Zet het minimaal twee uur of een hele nacht in de koelkast en dek het losjes af met plasticfolie. Opwarmen en serveren. In de vriezer blijft de taart maximaal drie dagen of een maand goed. Als het bevroren is, laat het dan tien minuten op kamertemperatuur komen en serveer.