Veel bedrijven die sojaproducten produceren, promoten het als een van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn. Dit gebeurt al jaren. Hoewel soja bepaalde voordelen biedt, zoals het verhogen van het gezonde cholesterolgehalte in het lichaam, kan het ook een negatief effect hebben op uw algemene gezondheid. Sommige onderzoeken suggereren dat soja zelfs de oorzaak kan zijn van sommige hartaandoeningen en kankers. Het is van cruciaal belang dat u als klant zich bewust bent van de schadelijke gevolgen van soja, ook al is soja een onderdeel van de productie van veel bewerkte voedingsmiddelen. Hieronder volgen enkele van deze schadelijke effecten:

1. Het is rijk aan isoflavonen en fyto-oestrogenen

Bepaalde plantaardige chemicaliën die opmerkelijk veel op oestrogeen lijken, hebben het vermogen om de reguliere productie van oestrogeen door uw lichaam te remmen. Het endocriene systeem in uw lichaam kan hierdoor worden beïnvloed. Uw algemene gezondheid zal eronder lijden als u deze fyto-oestrogenen consumeert. Dit komt door de mogelijkheid dat ze kunnen leiden tot ziekten zoals endometriose, verminderd libido, baarmoederfibromen en borstkanker. Het is ongelooflijk dat zelfs als een baby of jong kind met mate soja consumeert, dit hetzelfde is als het innemen van vier anticonceptiepillen. Groeihormoon wordt er negatief door beïnvloed. Zie meer door de volgende pagina te openen.

2. De oorzaak van struma

Soja valt op tussen de vele voedingsmiddelen die struma kunnen veroorzaken. Uw schildklier zal het meest negatief worden beïnvloed. Als u zich afvraagt ​​welke invloed kropgezwellen op de schildklier hebben: ze verhinderen dat u de juiste hoeveelheid jodium binnenkrijgt door de schildklier te blokkeren. U kunt problemen hebben zoals plotselinge gewichtstoename, frequente koude gevoelens, prikkelbaarheid en, in bepaalde situaties, gemakkelijk moe worden als uw schildklier aangetast is of faalt.

3. Het heeft een hoog gehalte aan fytinezuur (fytaten).

Het is bekend dat voedselbronnen met een hoog fytaatgehalte een aantal problemen veroorzaken, vooral met betrekking tot de gezondheid en regelmatige groei van uw kinderen. Enzymremmers, fytotaten genaamd, veroorzaken obstructie in het spijsverteringskanaal die de opname van mineralen belemmert. Soja heeft de hoogste concentratie van deze fytaten, hoewel ze over het algemeen voorkomen in granen, peulvruchten, noten en andere zaden. Kies voor gefermenteerde sojaproducten als je soja moet consumeren en je dit erg lekker vindt. Als u ervoor kiest om het anders te doen, zal het fytinezuur dat erin zit de opname van koper, zink, magnesium en calcium verminderen.

4. Het verdringt trypsine

In sommige situaties kan de consumptie van soja pancreasproblemen veroorzaken en het vermogen van uw lichaam om eiwitten te verteren verstoren. De reden hiervoor is dat, ondanks het feit dat ons lichaam normaal gesproken trypsine nodig heeft, het een grote hoeveelheid trypsineremmers bevat. Er zijn andere spijsverteringsziekten die worden veroorzaakt door een tekort aan trypsine, zoals diarree, maagkrampen en, nog veel erger, bloedingen.

5. Stoffen die vitamine B12 worden

Daarom heeft je lichaam de vitamine B12-achtige stoffen die in soja zitten niet nodig. Uw lichaam kan detecteren dat de vitamine B12 die het ontvangt niet van de oorspronkelijke soort is en daarom handelt het op deze manier. Uw vitamine B12-spiegel kan hierdoor dalen. Vooral mensen die ervoor kiezen om een ​​veganistische levensstijl te leiden, worden hierdoor getroffen.