Mijn favoriete Amerikaanse barsnack zijn jalapeño-poppers, maar ik kan er thuis zelden van genieten omdat ze veel tijd nodig hebben om ze voor te bereiden. Voor iemand koken kan zo’n hele klus zijn, dus op een avond dacht ik aan het nog nooit zo moeilijke dilemma van wat ik zelf moest maken voor het avondeten, toen ik een pot ingelegde jalapeños tegenkwam en een openbaring kreeg.

Ik heb van een gewone gegrilde kaas – mijn favoriete troostmaaltijd – dit prachtige gerecht gemaakt. Mijn vrienden en familie gingen er meteen mee aan de slag en waren meteen fan.

Ik geniet van een genotzuchtig vrijdagavondmaal, zoals dit broodje met gegrilde kaas met jalapeño-popper, met een koud drankje, een deken en een meidenfilm. Het is niet alleen een eenvoudige feeststarter, maar het is ook een leuke, kindvriendelijke lunch (let gewoon op de kruidenniveaus en breng aanpassingen aan).

Kleverig, kaasachtig en aromatisch is de vulling. Het smaakt naar een gefrituurde popper zonder de rommel, omdat de buitenkant knapperig en boterachtig is.

GIY (Grate It Yourself) in plaats van voorversnipperd

In recepten waarbij kaas soepel moet smelten, zijn chef-koks vaak filosofisch over het gebruik van ongeraspte kaas. Er is helaas een goede verklaring voor. De aanwezigheid van antiklontermiddelen in voorgeraspte kaas voorkomt dat deze kaasachtig wordt. Het is altijd beter om je eigen kaas te raspen.

Een verstandige snit

Het is erg handig om voorgeraspte kaas te hebben. Ik zal niet degene zijn die je zal ontmoedigen om het te gebruiken – dat doe jij wel – omdat het fantastisch zal smaken, wat er ook gebeurt. Ik heb wel een vervanger die de chef-kok heeft goedgekeurd.

Je zult deze techniek geweldig vinden als je het sneller vindt om de kom van de keukenmachine in de vaatwasser te gooien dan om een ​​rasp te gebruiken. Doe alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine en pulseer tot ze een mengsel vormen dat glad is en gemakkelijk te verspreiden is. Als u van plan bent dit recept op te schalen, is dit erg nuttig.

Gebruik de oven om het op te schalen

Als ik vrienden ontvang, geniet ik ervan om kleine tosti’s met gegrilde kaas te maken. Hoewel het de textuur heeft van luxe hapjes, is deze versie gezellig genoeg.

Als ik een grote hoeveelheid maak, bak ik ze in de oven, waar ik er doorgaans zes tegelijk, of vierentwintig hapklare sandwiches, op een bakplaat kan leggen. Zet een rooster in het bovenste derde deel van de oven en verwarm voor op 200°C om ze te bereiden. Nadat u een klontje boter op een omrande bakplaat heeft gelegd, verwarmt u de oven voor en wacht u vijf minuten totdat de boter is gesmolten. Om te bestrijken, kantelt u de pan en strooit u de Parmezaanse kaas (indien gebruikt) op de bakplaat. Leg de stukjes brood op de hete bakplaat. Verdeel de kaasvulling gelijkmatig en bak vijf minuten, of tot het sijpelt.

Nadat u het voorzichtig uit de oven heeft gehaald, legt u het tweede stuk beboterd brood erop (met de boterzijde naar boven), drukt u het iets naar beneden met een spatel, bestrooit u het met nog meer Parmezaanse kaas en zet u het terug in de oven om op te warmen. Serveer de sandwiches door ze in vier kleine driehoekjes te snijden, wat de beste vorm is voor gegrilde kaas.

Slimme wissels

Bij het maken van gegrilde kaas kan mayonaise worden gebruikt in plaats van boter. Dit geeft je eten een heerlijk knapperig uiterlijk dat niet te snel verbrandt en een lichte smaak. Maar ik ben een purist, weet je. Ik denk echt dat boter alles verbetert. Je kunt zoveel of zo weinig verse jalapeños toevoegen als je wilt; de smaak zal iets zachter zijn, maar de mate van kruidigheid kan variëren, afhankelijk van uw paprika’s.

Gekonfijt spek is een geweldige manier om een ​​beetje zoetigheid toe te voegen. Zoals de meeste prachtige dingen in het leven, is het een beetje extravagant.

Ingrediënten

 • 6  reepjes  spek
 • 6  eetlepels  knoflook-kruidenroomkaas , zacht
 • 2  ons  vers  geraspte Cheddar-kaas
 • 2  ons  vers  geraspte Monterey Jack
 • Twee tot vier theelepels grof gesneden ingelegde jalapeños, of naar smaak
 • 1/2  theelepel  komijn , optioneel
 • 4  sneetjes  zuurdesembrood
 • 1 tot 2  eetlepels  boter
 • 2  eetlepels  fijn  geraspte Parmezaanse kaas , optioneel

  Techniek

  Spek koken.

  Breng het spek over naar een koekenpan met anti-aanbaklaag en plaats het op middelhoog vuur in een enkele laag. Kook, af en toe roerend, tot het spek knapperig is. Haal uit de pan en laat afkoelen op een schaal afgedekt met keukenpapier.

  Bereid de vulling voor:

  Meng de roomkaas, gehakte jalapeños, Cheddar, Monterrey Jack en komijn (indien gebruikt) in een kleine kom.
  Snijd het spek fijn en voeg het toe aan het kaasmengsel nadat het iets is afgekoeld.

  Stel de broodjes samen:

  Smeer boter aan één kant van elk stuk brood en leg ze met de boterkant naar beneden op een schaal. Verdeel de vulling over twee sneetjes brood, met de beboterde kant naar buiten, en bedek met de overige sneetjes brood, zodat er twee sandwiches ontstaan.

  Grill de broodjes:

  Nadat u het spekvet hebt afgetapt, gebruikt u een droge papieren handdoek om de koekenpan voorzichtig schoon te maken. Breng de temperatuur van de koekenpan op medium.

  Strooi eventueel Parmezaanse kaas over de bovenkant van de sandwiches. Leg de sandwiches in de hete koekenpan, met de Parmezaanse kant naar beneden. Voeg extra Parmezaanse kaas toe aan de bovenkant.

  Kook voor een goudbruine kleur, onbedekt. Bak de andere kant goudbruin en draai dan om.

  Voorzien:

  Haal de warmtebron eruit en laat het een paar minuten afkoelen. Serveer onmiddellijk na het snijden met een gekarteld mes.

  Hoewel de ideale manier om van een broodje tosti te genieten rechtstreeks uit de pan komt, kan de vulling van dit recept ook van tevoren worden bereid.