Ik zou nalatig zijn als ik niet zou zeggen dat deze blondines echt ‘het beste van twee werelden’ zijn, omdat ze zijn opgegroeid in het Hannah Montana-tijdperk. Dit recept levert een chocoladeachtig, brownie-achtig beslag en een vanilleblondie op die gelaagd en gewerveld zijn om weelderige, gemarmerde blondies te maken die boeiend zijn. Alles uit één basisbeslag. Dit recept is de oplossing als je niet kunt kiezen tussen brownies en blondies.

Bij het bakken en snijden is het contrast tussen de halfzoete en witte chocoladestukjes en het rijke, vanille-karamel blondiebeslag opvallend. Deze marmerblondies hebben een beetje taaiheid aan de buitenkant en een zachte, fudgy kern, dus er is voor ieder wat wils.

Eenvoudige veranderingen

Wil je wat meer flair? Houd hier rekening mee:

 • Voeg geroosterde noten, zoals pecannoten of walnoten, toe aan het blondiebeslag in plaats van witte chocoladestukjes.
 • Als je je chocolade minder zoet en intenser vindt, probeer dan halfzoete chocolade in plaats van bitterzoet.
 • Voeg een paar eetlepels van je favoriete notenboter of Nutella toe aan het browniemengsel voor een smaakexplosie.

Ingrediënten

 • Anti-  aanbakspray , voor het invetten van de pan
 • 1 kop ( 226 gongezouten boter , gesmolten en afgekoeld
 • 1 1/3 kopjes ( 270 g ) verpakte  lichtbruine suiker
 • 1/3 kop ( 70 gkristalsuiker
 • 2  grote  eieren  plus 1 grote dooier, op kamertemperatuur, verdeeld
 • 1  eetlepel  vanille-extract
 • 2 kopjes ( 270 gbloem voor alle doeleinden
 • 1 1/4  theelepel  koosjer zout
 • 1  theelepel  bakpoeder
 • 3 1/2  ounces  halfzoete chocolade , gesmolten en afgekoeld
 • 2  eetlepels  Nederlands cacaopoeder
 • 1/4  theelepel  espressopoeder , optioneel
 • 1/2  kop  witte chocoladestukjes

1/2  kop  halfzoete chocoladestukjes

Procedure

Terwijl je de pan klaarmaakt, verwarm je de oven voor.

Gebruik een middenrek en verwarm de oven voor op 350 ° F. Gebruik een kleine hoeveelheid anti-aanbakspray om de bodem van een vierkante bakvorm van 9 inch te bedekken, zodat er aan twee randen een kleine overhang overblijft. Bekleed de pan vervolgens met een stuk bakpapier. Vet de zijkanten en het perkamentpapier in met nog een beetje spray.

Meng de vloeibare componenten met een garde:

Verhit de boter, doe de bruine suiker, kristalsuiker, vanille en twee eieren in een grote kom. Klop gedurende twee minuten, of totdat het mengsel volledig gemengd is, de bruine suiker geen klontjes heeft gevormd, de kleur lichter is en het mengsel er glanzend en romig uitziet.

Maak het blondiebeslag:

Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom (bewaar deze bij de hand voor later gebruik).

Voordat er nog meer droge strepen ontstaan, gebruik je een rubberen spatel om het bloemmengsel voorzichtig in het botermengsel te verwerken.

Zo maak je het browniebeslag:

Vul de lege kom met het bloemmengsel en doe een derde van het blondiebeslag terug (ongeveer 1 rond kopje). Klop het resterende eigeel, cacaopoeder, gesmolten chocolade en espressopoeder (indien gebruikt) door elkaar tot het licht gemengd is.

Doe de chocoladestukjes erin:

Meng de halfzoete chocoladestukjes door het browniebeslag en de witte chocoladestukjes door het blondiebeslag met behulp van twee verschillende rubberen spatels. Zorg ervoor dat u het beslag niet vermengt. Vouw tot gecombineerd.

Giet het mengsel in de pan:

Meng het beslag in een voorbereide marmeren bakvorm.

Om de eerste laag beslag te maken, verdeelt u het mengsel in ongeveer halve porties voor de blondie- en brownielagen. Giet vervolgens afwisselend ronde eetlepels van de blondielaag en afgestreken eetlepels van de brownielaag in de bodem van de pan. Om het browniebeslag zo gelijkmatig mogelijk te maken, raakt u het lichtjes aan met uw vingertoppen en verdeelt u het blondiebeslag met een kleine spatel of de achterkant van een lepel. De beslaglaag zou een beetje op een schaakbord moeten lijken.

Gebruik het resterende beslag van elke batch en maak een tweede laag door afgestreken eetlepels browniebeslag en ronde eetlepels blondiebeslag direct op het chocoladebeslag in de pan te laten vallen. Gebruik een spatel of lepel en uw vingertoppen om het beslag nogmaals glad te strijken.

Meng de beslagen door elkaar:

Marmer het beslag met een dikke spies, de rug van het botermes of de zijkant van een kleine spatel. Sleep en wervel de bovenste laag beslag in elkaar met snelle, doelbewuste bewegingen. Marmer de beslagen: Marmer de beslagen met een dikke spies, de achterkant van een botermes of de zijkant van een kleine spatel.

Door het ronddraaien zal er wat textuur op het oppervlak achterblijven, en het zal waarschijnlijk niet op natuurlijke wijze glad worden of weer uitzakken. Het is goed. Na het bakken zal het in principe bezinken.

Bereid de blondies voor op het bakken:

Bak de blondies gedurende 30 tot 40 minuten, of totdat een tandenstoker die je in het midden van de blondies steekt er schoon uitkomt of met vochtige kruimels in plaats van nat beslag, op het middelste rek van de oven.

Eenmaal afgekoeld, snijd:

Laat de brownies een kwartiertje afkoelen in de pan, rustend op een rooster. Gebruik het perkamentoverhangsel om de blondies voorzichtig uit de pan te halen en op het rooster te leggen om volledig af te koelen. Laat de brownies minimaal een uur volledig afkoelen voordat je ze aansnijdt.

Snijd de brownies met een scherp mes in zestien gelijke vierkanten en serveer ze.

De restjes van Blondies kunnen in een luchtdichte verpakking maximaal vier dagen op kamertemperatuur worden bewaard.