Ophoping van tandplak op de tanden en in de tandvleesrand is het eerste teken van tandvleesaandoeningen. U kunt natuurlijke behandelingen gebruiken als onderdeel van uw algemene plan om tandbederf en tandvleesaandoeningen te bestrijden. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe groter uw kansen zijn om de gezondheid van uw tanden te behouden, net als bij elke ziekte. Indicatoren voor ernstige tandvleesaandoeningen zijn losse tanden en zwellingen. Wanneer tanden beginnen uit te barsten, in bepaalde gevallen. Ontdek welke natuurlijke therapieën u kunt gebruiken om tandbederf en tandvleesaandoeningen te helpen voorkomen.

Gezouten lucht

Als je tandvleesaandoeningen wilt behandelen, is Saltwater een fantastische optie. Het kan de lichamelijke genezing bevorderen en heeft antibacteriële eigenschappen. Ontstekingen kunnen worden verminderd door de tanden voorzichtig te poetsen zonder tandpasta of door de mond na het poetsen met zout water te spoelen. Een natuurlijke remedie voor pijnlijk tandvlees, keelpijn of recente operaties is zout water. Als gevolg hiervan kan het toevoegen van zout water aan uw behandelingsregime nuttig zijn als u tandvleesaandoeningen heeft.

Mondwater met Salie

Een droge mond en een toename van bacteriële tandplak kunnen het gevolg zijn van mondwaterproducten met een hoge alcoholconcentratie. Maar u kunt ervoor zorgen dat uw tandvlees minder geïrriteerd raakt door een spoeling met salie te gebruiken. Tandplak veroorzakende bacteriën kunnen worden verminderd door regelmatig uw mond te spoelen met salie-mondwater. Kook wat water en voeg twee eetlepels verse of één theelepel gedroogde salie toe om thuis je eigen saliespoeling te maken. Voordat u het mengsel gaat zeven, laat u het tien minuten op laag vuur sudderen. Gebruik twee keer per dag een fles om deze te bewaren en gebruik deze als mondspoeling van 30 seconden.

Aloë vera

Hoewel aloë vera van oudsher wordt gebruikt om brandwonden en schaafwonden te behandelen, kan het ook nuttig zijn bij het aanpakken van mondgezondheidsproblemen. Volgens onderzoeken vermindert aloë vera ziekteverwekkende ziektekiemen net zo goed als twee commerciële tandpasta’s. Er is ook aangetoond dat aloë vera helpt bij het genezingsproces na een tandvleesoperatie. Het aanbrengen van aloë vera-gel kan leiden tot minder ongemak en een betere initiële genezing. Aloë vera kan verlichting bieden als uw tandvlees ontstoken of pijnlijk is. Gebruik een mondwater en spoel het dertig seconden lang door je mond voordat je gaat poetsen en spugen.

Olie van citroengras

Lage concentraties citroengrasolie in mondwater kunnen de hoeveelheid bacteriën die tandplak vormen, verminderen. Efficiënter in het verminderen van tandplak dan chloorhexidinegluconaat, een beproefde antibacteriële spoeling voor de behandeling van tandvleesontsteking, is een mondwater dat 0,25% citroengrasolie bevat. Hoewel het snel en eenvoudig te bereiden is, kan een spoeling met citroengrasolie sterk zijn. Meng gewoon twee of drie druppels citroengrasolie met een kopje water om er één te maken. Na 30 seconden zwiepen, spuug. Als u er geen last van heeft, kunt u ervoor kiezen om met slechts één druppel te beginnen en zo naar boven toe te werken.

Frisdrank

Natriumbicarbonaat doet wonderen voor je tandvlees en tanden. Naast het bestrijden van gevaarlijke orale ziektekiemen, brengt het ook zuren in evenwicht die de tanden irriteren en hun oppervlakken eroderen. Natriumbicarbonaat heeft het extra voordeel dat het tanden witter maakt en vlekken oplost. Door een kleine hoeveelheid zuiveringszout met water te combineren, kun je een pasta maken waarmee je je tanden voorzichtig kunt reinigen. Hoewel deze slurry een reinigende oplossing biedt, is het van cruciaal belang om extra antibacteriële middelen in uw regime op te nemen.

Groene thee

Groene thee zit boordevol antioxidanten en kan ontstekingen helpen verminderen. Antioxidanten in groene thee kunnen de ontstekingsreactie van het immuunsysteem op orale micro-organismen verminderen. Het tandvlees en het ondersteunende kaakbot worden hierdoor minder beschadigd. Bovendien is aangetoond dat polyfenolen de groei remmen van bacteriën die tandvleesontsteking veroorzaken. Veel mensen vinden groene thee een smakelijke vervanger van koffie en bovendien gunstig voor hun algemene gezondheid.