Deze diepe romigheid geeft deze pompoenmousse een verfijnd gevoel, maar is toch vrij eenvoudig te maken. Er zijn slechts twee ingrediënten nodig, hoeft niet te worden gekookt en kan in tien minuten of minder worden bereid. Het voedt ook een kleine populatie.

Het enige wat je nodig hebt is slagroom en pompoentaartvulling uit blik om een ​​pompoenmousse met twee ingrediënten te maken. In de herfst is voorverpakte pompoentaartvulling gemakkelijk te vinden; het is vooraf gekruid met vanille, suiker, zout en pompoentaartkruiden. Het is de ideale last-minute toevoeging aan dit gerecht.

Dit is een eenvoudig recept dat goed werkt als het van tevoren wordt bereid, omdat het minstens een uur nodig heeft om in de koelkast te koelen. Het is verfijnd genoeg voor een etentje, maar toch eenvoudig genoeg voor een doordeweekse dag. De lichtheid ervan zou een prachtige afwisseling zijn na een stevige maaltijd, dus ik zou het wel eens kunnen serveren voor Thanksgiving. Bovendien kunnen kinderen het doen omdat het zo eenvoudig is.

Ontbreekt de vulling voor pompoentaart? Geen problemen!

Als je geen pompoentaartvulling bij de hand hebt, kun je gewone pompoenpuree gebruiken. Doe er een theelepel gemalen kruidnagel, een halve theelepel gemalen nootmuskaat, een halve theelepel piment, een kwart theelepel gemalen gember en twee en een halve theelepel pompoenkruiden bij. Voeg 1 eetlepel vanille, 1/4 kopje verpakte bruine suiker en een royale hoeveelheid zout toe.

Toevoegingen die niet vereist zijn

Ook al is het eenvoudig aan te passen, deze ongecompliceerde mousse is heerlijk zoet en kruidig. Dit zijn een paar suggesties:

Wanneer de pompoenvulling en slagroom zijn gecombineerd, roer er 1 eetlepel zwarte rum of cognac door.

Er is al zoetigheid toegevoegd aan de pompoentaartvulling in blik. Maar je kunt tijdens het vouwen maximaal 2 theelepels ahornsiroop aan het mengsel toevoegen als je wilt dat de mousse nog zoeter wordt.

Voeg een theelepel essence toe om de smaak van vanille te intensiveren.

Extra zout maakt een groot verschil. Voordat ik het serveer, vind ik het heerlijk om er zeezoutvlokken overheen te strooien.

Ga ermee door

Dit is een heerlijke traktatie om van tevoren te bereiden. Zodra de mousse klaar is, brengt u het mengsel over naar de serveerschaal of -schalen, dek af en zet deze minimaal een uur of een nacht in de koelkast. Pompoenmousse wordt het lekkerst geserveerd nadat deze een paar uur heeft gekoeld, maar kan ook tot 24 uur van tevoren worden bereid.

Hoe te presenteren

Ook al is de mousse zonder enige begeleiding heerlijk, een kleine presentatie verhoogt de uitstraling. Verhoog de hoeveelheid slagroom en garneer met gemalen koekjes, geroosterde pompoenpitten, kaneel, zeezoutvlokken en/of een snufje zout.

Ingrediënten

  • 1 (29 tot 30 ounce) blik ( 3  kopjespompoentaartvulling
  • 1 1/2 kopjes ( 354  mlzware slagroom , koud

Optionele garnituren:

  • 1/4  kop Kant-en-klare slagroom
  • 1  eetlepel  pompoenpitten
  • Gemalen kaneel , om te bestuiven
  • 1  snufje  zeezoutvlokken ​

Kalm:

Breng de mousse over in aparte serveerschalen of een enkele, grote schaal. Leg er een over een theedoek die op het aanrecht ligt. Om het oppervlak glad te maken en luchtbellen te verwijderen, geeft u er een paar tikken op. Voer hetzelfde proces uit voor de overige gerechten. Gebruik indien nodig een lepel om de bovenkant(en) glad te maken.

Gedurende minimaal een uur en maximaal vierentwintig uur, afdekken en in de koelkast zetten. Serveer onmiddellijk met een extra klodder slagroom en eventueel een snufje kaneel.