De stressniveaus stijgen, thuiskantoren, gesloten sportfaciliteiten en sportscholen, en constant kauwen. Klinkt dit bekend? We hebben momenteel allemaal te maken met moeilijke tijden, maar er zijn een paar dingen die we kunnen doen om de last een beetje te verlichten. Er zijn bijvoorbeeld talloze online varianten van trainingen voor thuis beschikbaar voor elke mate van interesse, tempo en hoeveelheid vrije tijd.

Van de meest populaire hebben we er nu 15 verzameld.

1. Cardiovasculaire volledige lichaamstest

Er is een ruim aanbod aan trainingsalternatieven beschikbaar, van 10 tot 1,5 uur; selecteer degene die het beste past bij uw fitnessniveau en beschikbare tijd. Dagelijkse trainingen worden steeds moeilijker en langer, dus als je een nieuweling bent, is het de moeite waard om je aan te melden voor een uitdaging van een maand om vanaf het begin te beginnen. Je hartslag gaat omhoog als je een cardio-uitdaging voltooit, waardoor je lichaam zich kan aanpassen aan snelheid en de basis legt voor toekomstige groei.

2. Banden zonder weerstand

Misschien wel het beste goedkope trainingshulpmiddel dat beschikbaar is, is een set weerstandsbanden. Trainingen met weerstandsbanden bieden een behoorlijke uitdaging voor uw spieren, ongeacht uw conditieniveau, van beginner tot expert. Je kunt met de banden veel spieren trainen zonder je gewrichten te belasten, wat een van de voordelen is. Weerstandsbanden zijn verkrijgbaar in drie verschillende gewichtsklassen: licht, medium en zwaar. Alleen al het verwisselen van banden tijdens een trainingssessie zal het weerstandsniveau veranderen; om het moeilijker te maken kun je meerdere weerstandsbanden combineren. Oefeningen die worden aanbevolen voor elk van de belangrijkste spiergroepen van uw lichaam, zijn opgenomen in de meeste weerstandsbandsets, maar u kunt ook tal van online trainingsideeën vinden.

3. Intervaltraining met hoge intensiteit

Trainingen met hoge intensiteit in combinatie met korte rustintervallen vormen de basis van intervaltraining (HIIT), die tot doel heeft de cardiorespiratoire conditie en de calorieverbranding te verbeteren.

Een HIIT-circuit geschikt voor zowel beginners als experts

Voor beginners: begin met 30 seconden beweging, gevolgd door 30 seconden ontspanning. Voor meer ervaren gebruikers: wissel 45 seconden werk af met 15 seconden rust.
Een goede hoeveelheid HIIT is twee tot drie dagen per week, met een volledige dag rust en herstel ertussen.

4. Oefenen met boksen

Oefeningen zoals boksen zijn misschien wel het meest inspannende wat je thuis voor je lichaam kunt doen, en bovendien zijn ze een fantastische manier om overtollige stress kwijt te raken. Gelukkig kun je een hele sessie afmaken zonder gebruik te maken van extra apparatuur. Hier is hoe:

1. Touwtjespringen : deze oefening, waarvoor eigenlijk geen touw nodig is, is een geweldige manier om je hartslag te verhogen aan het begin van een training. Oefen een paar minuten met springen terwijl je een springtouw vasthoudt door je armen in een kleine cirkel te bewegen.

2. Squat Jumps : Plaats uw armen naar voren, buig uw knieën tot heuplengte en spreid uw voeten. Spring daarna omhoog zoals je zou doen voor een boertje. Voer drie cycli van tien herhalingen uit.

3. Complex circuit : Wissel uw trainingen gedurende drie minuten af, afwisselend met hoge knieën (stilstaand rennen en uw knieën optrekken terwijl u uw armen voor u houdt), bergbeklimmers en burpees.

4. Een breed scala aan sit-ups

Doe 25 sit-ups van elk van de vier verschillende stijlen tegelijk.

5. Uw kinderen trainen

Het is van cruciaal belang dat uw kinderen dagelijks bewegen, als u die heeft. Ga naar binnen als je geen tuin of tuin hebt. Wat is een leuker familie-uitje dan de dagelijkse work-out?

Dit zijn een paar voorbeelden:

Als je geen benedenburen hebt die boos zouden zijn, spring dan touwtje

Hoofdstanden: uitstekende oefening voor uw kernspieren en de bloedtoevoer naar uw hersenen.

Dierenrassen: Hop als een konijn of kikker, bukken en waggelen als een eend, enz.

Opruimrace: Zet een fatsoenlijk liedje op en stel een timer in om te zien wie de kamer het snelst kan opruimen.

Kussengevecht: behoeft geen verdere rechtvaardiging.

Jullie zullen allemaal een serieuze training krijgen als jullie de beer-loop-, kruiwagen- en krab-houding kunnen behouden.

6. Pilates

Pilates is een training voor het hele lichaam die kan worden aangepast aan verschillende doelen en fitnessniveaus. Het versterkt ook de kern, verbetert de houding, verbetert de flexibiliteit en verhoogt de energie. Pilates overbelast bepaalde lichaamsdelen niet terwijl andere worden onderschat, in tegenstelling tot andere vormen van lichaamsbeweging. De primaire training is gericht op kernkracht en conditioneert het lichaam als een samenhangende eenheid. Een matje en wat vrije tijd zijn alles wat je nodig hebt.

7. Tabata

Als je weinig tijd hebt en het potentieel van je lichaam wilt maximaliseren, wordt tabatatraining geadviseerd. Japan was de eerste die tabata adopteerde als een nieuwe benadering van de training van atleten. In wezen is het een heel eenvoudige vergelijking die luidt: 20/10 x 8 = 4. De acht geeft het aanbevolen aantal rondes aan, de 10 geeft rustintervallen van seconden aan en de 20 geeft werkintervallen aan. Vier minuten krachtige activiteit is gelijk aan de vergelijking.