Waarom is uw gezondheid afhankelijk van calcium? De werking van het lichaam is sterk afhankelijk van calcium. De belangrijkste reden hiervoor is dat calcium een ​​bestanddeel is van bot, het belangrijkste structurele element van ons lichaam. Daarom is calcium noodzakelijk voor de groei van ons lichaam vanaf de geboorte tot het heden. Calciuminname is vereist voor kinderen die groot willen worden. Trage groei, broze botten, osteoporose en andere aandoeningen worden veroorzaakt door onvoldoende calcium. Calcium reguleert ook lichaamsfuncties die voor ons onzichtbaar zijn. De werking van de hartslag, het neurologische systeem, de spieren en sommige hormonen bijvoorbeeld. Zoals de meeste mensen weten is het drinken van veel melk noodzakelijk om een ​​hoog calciumgehalte te verkrijgen. Dit is niet onjuist.

Kaas

Een bijproduct van melkeiwit is kaas. Met andere woorden: kaas bevat twee keer zoveel calcium als melk. Parmezaanse kaas, die minder lactose bevat dan melk maar toch behoorlijk calorieën bevat, is een leuke optie. Maar pas op voor gewichtstoename. Consumeer kaas spaarzaam voor uw gezondheid.

Natuurlijke yoghurt zonder toegevoegde suiker

Yoghurt is een uitstekende vervanger voor mensen die allergisch zijn voor de eiwitten in koemelk. Omdat natuurlijke yoghurt afkomstig is van gefermenteerde melk, kies je voor de ongezoete variant. Yoghurt bevat ook nuttige bacteriën voor het spijsverteringskanaal. Bovendien krijgen we meer calcium binnen als we yoghurt consumeren in dezelfde hoeveelheid als melk.

Asperges

De meeste zaden, vooral de zwarte sesamzaadjes, bevatten veel voedingsstoffen. Andere voorbeelden van dergelijke zaden zijn witte sesamzaadjes, lijnzaad en chiazaad. Er zit acht keer zoveel calcium in als in koemelk. Een koud glas zwarte sesammelk is een extra optie. Het is niet alleen heerlijk, maar ook nuttig.

Ingelegde komkommers

Sardines zijn een geweldige maaltijdkeuze voor iedereen die een dieet volgt. Hun hoge eiwitgehalte gaat gepaard met een hoog gehalte aan gezonde vetten. Sardines in blik zijn ook een goedkope en gemakkelijk verkrijgbare optie. Malse botten, die veel calcium bevatten en helpen om gezonde botten te behouden, kunnen samen met het vlees worden gegeten.

Amandelboter

Als je op zoek bent naar iets om van te smullen terwijl je rust, overweeg dan om een ​​klein blikje amandelen te kopen. Krokant, zoet en voortreffelijk. Bovendien geeft het je een verzadigd gevoel dankzij het hoge vezelgehalte. Bovendien krijg je hier, vergeleken met het drinken van melk, meer calcium uit. De hersenen en botten worden hierdoor beide gevoed. De ziekte van Alzheimer kan hierdoor mogelijk worden vertraagd.

Granen

We zijn ons er terdege van bewust dat peulvruchten veel voedingsstoffen bevatten, zelfs als ze niet als zaden worden geconsumeerd, zoals zwarte, witte of rode bonen. Probeer echter eens de peulvruchten die in peulen zitten, zoals groene erwten, linzen en betelnoten. Ze bevatten ook ingrediënten die helpen bij de opname van calcium.

Rabarber

Je zult hierdoor misschien verrast zijn! De rabarberplant bevat veel calcium en vitamine K, die samen osteoporose helpen voorkomen. Vanwege de zure smaak kan het ook worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan gerechten te bereiden. Het smaakt bijvoorbeeld heerlijk als je er jam van maakt. Er zijn echter een aantal veiligheidsmaatregelen waar u rekening mee moet houden bij het consumeren van rabarber.

Afb.

Gedroogde vijgen hebben een hoog vezelgehalte en zijn rijk aan antioxidanten. Om oude snacks minder saai en gezonder te maken, kun je ze vervangen door gedroogde vijgen. Je zult mager zijn en veel calcium hebben. Wees echter voorzichtig. Ze mogen alleen met mate worden geconsumeerd, omdat ze veel calorieën en suiker bevatten.

Wei-eiwit

Sportliefhebbers en gezondheidsliefhebbers zijn grote fans van wei-eiwit. Omdat wei-eiwit zowel eiwitten als aminozuren bevat, kun je er niet omheen. Het dagelijks eten van wei-eiwit kan je ook helpen spiermassa op te bouwen. Je beschikt dus ook over sterke botten van hoge kwaliteit. Bovendien zijn wei-eiwit en een dieet met veel calcium gunstig voor de stofwisseling.

Edamame en Tofu

Voor mensen die graag gezond blijven, probeer het gerecht Roergebakken tofu met edamame. Het heeft een heerlijke smaak en een hoog calciumgehalte. In 100 gram edamame zit 130 mg calcium. Zie je, er is 507 milligram calcium aanwezig in 100 gram tofu. Dit gerecht moet je proberen!

Stroop

Een andere gezonde vervanger voor jou is melasse. Het is aanzienlijk beter als zoetstof dan witte suiker, die geen enkele voedingswaarde biedt. Melasse is niet alleen aromatisch, maar ook een geweldige bron van calcium en andere vitamines en mineralen. Voeg een eetlepel melasse toe om uw dagelijkse drankje zoeter te maken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over gewichtstoename.