Deze zomerdrank is te sterk voor de hondendagen. Deze verfrissende combinatie van de hydraterende eigenschappen van watermeloen en de passende zuurheid van citroen maakt het de perfecte keuze. Het is geschikt voor brunch en bevredigend genoeg om te gebruiken na de gazonverzorging.

Het toevoegen van wat zaadjes en blokjes aan een watermeloen (zonder pitjes) en alles samen mixen in een blender is een geweldige drank voor de luie persoon. Omdat de meloen het meeste werk voor je doet, zijn de enige andere componenten die je nodig hebt water en suiker. Meng goed, filtreer en giet over ijs.

Kies de ideale citroen

De hele vrucht (huid, merg en vruchtvlees) gaat in de blender, dus je hoeft voor dit recept geen ton citroenen te persen! Het selecteren van de juiste citroen vereist het grootste werk, afgezien van het halveren en zaaien ervan: mensen met een dunne huid zijn wat je wenst.

Pistachenoten, de witte laag tussen de schil en het vruchtvlees, zijn bij citroenen dunner. Het merg balanceert de zoetheid van de watermeloen en de zuurheid van het citroensap, dus je wilt een beetje bitterheid toevoegen. Als er echter te veel merg aanwezig is, kan de limonade slecht smaken.

Mengen, filteren en overbrengen

Blend alles tot een mooie, gladde puree. Houd er echter rekening mee dat er uiteindelijk pulp ontstaat die door middel van persen moet worden verwijderd. Omdat het vruchtvlees eenvoudigweg uit gezoete fruitdeeltjes bestaat, kunt u het in de vriezer in een ijsblokjeshouder bewaren en later gebruiken in bevroren drankjes, zoals margarita’s of smoothies.

Hoe bewaart u extra limonade?

Eventuele overgebleven limonade kan drie tot vier dagen in de koelkast worden bewaard in een kruik of een andere afgesloten container. Het zal uit elkaar vallen terwijl het zit. Roer of schud het voordat u het giet.

Ingrediënten

 • 2 citroenen  met een dunne schil   (elk 3 tot 3 1/2 ounces)
 • 4  kopjes  pitloze watermeloen , schil verwijderd en in blokjes gesneden
 • 1/3  kopje  suiker
 • 2  kopjes  koud  water , verdeeld
 • IJs , om te serveren

Methode

 1. Reinig, snijd en verwijder de zaden van citroenen:

  Was de citroenen om was en vuil te verwijderen. Snijd de citroenen doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het harde uiteinde van de stengel af. Snijd de citroenpartjes in grote stukken.

  Om de bitterheid te verminderen, snijdt u de citroen af ​​als de schil dikker is of als het uiteinde van de bloesem stekelig is.

 2. Vul de blender met de volgende ingrediënten:

  Meng in de karaf van een blender de bereide citroenen, watermeloen, suiker en 1 kopje water.

 3. Meng de limonade:

  Meng gedurende 30 seconden op de hoogste stand, of tot een gladde massa.

 4. De limonade moet worden gezeefd.

  Gebruik een fijnmazig filter en zeef de limonade in een kan. Druk het vruchtvlees met een siliconen spatel tegen de zeef om het overgebleven sap eruit te halen. Als je wilt, kun je het vruchtvlees weggooien.

 5. Nadat u het water heeft toegevoegd, kunt u doorgaan met serveren.

Voeg het laatste kopje water toe. Meng goed om te mengen. Serveer limonade op ijs.