Havermout is een koolhydraat dat je kan helpen af ​​te vallen en je gezondheid te verbeteren als je het de rest van je leven zou moeten eten. De voedingsvoordelen van havermout zijn eindeloos en het eten van havermout heeft veel positieve fysieke effecten.

Bovendien is havermout een zeer aanpasbaar onderdeel! Het is het hoofdingrediënt in onze collectie nachtelijke havergerechten, maar kan ook worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan andere recepten om de voedingswaarde ervan te verhogen, zoals smoothies, pannenkoeken en koekjes. Er zit echter iets in havermout dat het ‘niet zo gezond’ maakt voor menselijke consumptie.

Ja, we zijn het erover eens dat het een goede bron is van hart-gezonde vetten en vezels, helpt bij gewichtsverlies en een gezond cardiovasculair systeem in stand houdt. Het vinden van havermout die al deze voordelen heeft en andere die alleen maar ongezond zijn, is het moeilijke deel.

Verhoog de immuniteit

Uw immuniteit kan worden versterkt door bèta-glucaan uit havermout. Als het gaat om het absorberen van bèta-glucaan, hebben de meeste immuuncellen in uw lichaam unieke receptoren. Als gevolg hiervan wordt de activiteit van de witte bloedcellen verhoogd, waardoor ziektepreventie wordt geboden. Zink en selenium, die beide overvloedig aanwezig zijn in haver, helpen bij de verdediging tegen ziekten.

Uit een Noorse studie is gebleken dat het bèta-glucaan van haver aanzienlijk krachtiger is dan dat van echinacea, een traditionele geneeskrachtige bloem in Noord-Amerika. De stof kan de genezing van wonden bespoedigen en de werkzaamheid van antibiotica bij mensen vergroten.

Er is ook ontdekt dat het consumeren van bèta-glucaan de immuniteit na inspanningsstress verbetert. Deze stof helpt ook bij het voorkomen van luchtweginfecties tijdens zware inspanning. Bovendien versterken bètaglucanen de capaciteiten van neutrofielen, macrofagen en natuurlijke killercellen, waardoor hun vermogen bij het bestrijden van een verscheidenheid aan micro-organismen, waaronder bacteriën, virussen en schimmels, toeneemt.

Wanneer iemand het chronisch vermoeidheidssyndroom heeft of onder fysieke of mentale stress staat, worden bètaglucanen ook gebruikt om de immuniteit te versterken. Ze versterken ook de immuniteit tijdens zware medische procedures zoals bestraling of chemotherapie.

Een lager risico op astma houdt ook verband met de vroege introductie van haver. Volgens een ander onderzoek ontwikkelen baby’s die pap krijgen mogelijk geen astma. Als haver aan baby’s wordt gegeven binnen de eerste vijf maanden van hun leven, kan het risico op astma bij kinderen met tweederde worden verlaagd. Het vermogen van haver om ontstekingen te verminderen is de reden hierachter.

Assisteren bij acnetherapie

Naast het helpen bij de behandeling van acne, kan havermout extra olie van je huid absorberen. Het enige wat je hoeft te doen is 1/3 kopje water aan de kook brengen, 1/2 kopje haver toevoegen en laten afkoelen. Breng de stroperige pasta aan op de getroffen gebieden van uw gezicht. Verwijder het na ongeveer 20 minuten met een spoeling met warm water. Uien, tomatenpuree of eiwit kunnen ook worden gebruikt om dit masker te maken. Het enige dat u hoeft te doen, is thuis een havermout-gezichtswasmiddel maken.

Voor de behandeling van acne is een havermoutscrub ook nuttig. Je huid wordt gepolijst en dode huidcellen worden door de scrub verwijderd. Bovendien verzacht en vermindert het vlekken op uw huid.

Eén eetlepel van elk van de volgende ingrediënten: rauwe honing, biologische jojoba-olie, fijngemalen haver en bruine suiker. Essentiële oliën van lavendel en geranium kunnen ook worden toegevoegd, een paar druppels van elk. Combineer alle ingrediënten en roer. Masseer met kleine, cirkelvormige bewegingen een kleine hoeveelheid van deze scrub op je vochtige gezicht. U kunt het afspoelen met warm water nadat u het ongeveer tien minuten heeft laten intrekken. Dep het oppervlak droog.

Verder nuttig is havermoutzeep. Maak je eigen zeep door een ongeparfumeerd stuk zeep te smelten, te mengen met havermout en te laten afkoelen, of koop kant-en-klare zeep. Met een minimale droge huid verwijdert de zeep extra olie en functioneert als een natuurlijke exfoliator.

Zink, dat voorkomt in havermout, vernietigt acne-veroorzakende ziektekiemen en vermindert ontstekingen. Vermindering van laesies door acne kan ook worden bereikt door het nemen van zinksupplementen.

Volgens sommige bevindingen kan haver echter acne verergeren. Wanneer u haver gebruikt om uw ziekte te behandelen, overleg dan eerst met uw dermatoloog.

Sommige soorten haver worden meer behandeld dan andere om kooktijd te besparen. De staalgesneden haver wordt bijvoorbeeld met een stalen instrument in kleine stukjes gehakt. Het wordt heel eenvoudig om havermout te bereiden naarmate de korrels kleiner worden.

Voor het maken van havermout wordt een aanvullende verwerkingsmethode gebruikt. Ze ondergaan een eerste stoomproces en vervolgens een plettenproces om ze waterpas te maken. Na uitdroging kunt u deze haver langere tijd in uw keuken bewaren.

Als dit te moeilijk klinkt, kun je nachtelijke haver gebruiken als onderdeel van je dieet. Het enige wat u hoeft te doen is uw haver met eventuele extra ingrediënten in een kom of een andere geschikte container te combineren en de gewenste hoeveelheid vloeistof toe te voegen. Dek het mengsel af en plaats het na het mengen in de koelkast. Maak je instanthavermout niet op deze manier.

De vraag is dus: is havermout een gezonde ontbijtoptie voor dagelijks gebruik? Inderdaad! Als u een afslankprogramma volgt, is dit behoorlijk nuttig. Elke havervariëteit biedt een andere reeks voordelen. Het enige dat nodig is, is ervoor zorgen dat het vrij is van gluten en toegevoegde suikers.