Ik geniet erg van mijn koffie. Als ik naar bed ga, droom ik meestal over mijn koffie in de ochtend. Het beste cadeau dat ik ooit heb gekregen, was tien pond koffie van een kennis van de universiteit, die ik kreeg na de geboorte van mijn tweede zoon. Zij is op de hoogte van de benodigdheden voor een nieuwe baby, waardoor ik mij gehoord voelde.

Omdat ik nog steeds dol ben op volvette zuivelproducten, drink ik mijn koffie meestal zwart, zonder toegevoegde suikers. Ik noem ze graag de ‘koffiecocktail’ van mijn familie, maar naarmate de dagen warmer worden, merk ik dat ik er elke middag naar verlang. Om u te helpen het moeilijkste deel van de dag door te komen, kunt u iets romigs, een beetje zoet en uniek smakend proberen, zoals een koud brouwsel met vanille-koffiecreamer. Ik ben moeder van twee zoontjes.

Niet iedereen kan het koffietentje in de buurt bereiken, en mijn bankrekening houdt niet van deze praktijk. De kruidenierswinkel heeft nu een aantal geweldige koffiecreamers, maar de kosten voor vrijwel alles wat we kopen stijgen. In een poging deze drang te onderdrukken, ben ik onlangs begonnen met het maken van mijn eigen zelfgemaakte vanillekoffiecreamer. Ik kan de componenten ervoor altijd gemakkelijk in de koelkast vinden, het in bulk maken en ervan genieten wanneer ik met andere smaken wil experimenteren. In tegenstelling tot populaire winkelartikelen zijn er ook geen bewaarmiddelen of additieven.

Vier eenvoudige stappen om thuis mijn eigen vanille-koffiecreamer te maken:

  1. Hoewel je kristalsuiker, honing of zelfs ahornsiroop kunt gebruiken, gebruik ik liever bruine suiker vanwege het subtiele melasse-aroma. Ik gebruik slechts een halve kop suiker voor het hele recept; Als u de voorkeur geeft aan heel zoet eten, kunt u maximaal 3/4 kopje gebruiken.
  2. Voeg je favoriete “basismelk” toe als die kleverige siroop afkoelt. Hoewel ik liever volle melk gebruik, kun je alles van 1% tot half en half gebruiken.
  3. Pas de smaak aan naar jouw voorkeur. Ik gebruik graag vanillebonenpasta of puur vanille-extract. Als de melk kookt, kun je wat kruiden toevoegen door een paar kaneelstokjes of kardemompeulen toe te voegen. Laat het mengsel na het persen afkoelen voordat u het consumeert.
  4. Zet de houdbaarheidsdatum van de melk die u hebt gebruikt op het etiket van uw zelfgemaakte creamer voor toekomstig gebruik. Controleer uw creamer zodra die datum is verstreken. Gooi het weg als het niet meer glad is of een vreemde geur heeft.

Ingrediënten

  • Vier kopjes volle melk, gesplitst (of gebruik een soort melk naar keuze)
  • 1/2  kopje  donkerbruine suiker  (of een zoetstof naar keuze)
  • 2  theelepels  vanille-extract  (of vanillebonenpasta)

Methode

Laat de suiker en de melk langzaam sudderen.

Combineer de bruine suiker in een kleine pot met een zware bodem met twee kopjes melk. Zet het vuur laag en klop tot de suiker is opgelost.

Laat het mengsel 30 tot 35 minuten zachtjes sudderen op laag vuur, of tot het is teruggebracht tot ongeveer 3/4 van het volume (je zou ongeveer 1 1/2 kopjes in de pan moeten hebben). Terwijl het kookt, roer het niet. Het zal een bleke goudbruine tint krijgen.

Het is mogelijk dat er tijdens het koken schuim of film ontstaat op het oppervlak van de melk. Schraap het voorzichtig met een lepel af en gooi het weg.

Zet de creamer koud:

Als de melksiroop warm aanvoelt, haal hem dan van het vuur en laat hem afkoelen.

Meng de vanille en de resterende 2 kopjes melk erdoor.

Winkel:

Breng het over naar een pot van een kwart liter met deksel en bewaar het in de koelkast. Voor informatie over hoe lang de creamer in de koelkast houdbaar is, raadpleegt u de uiterste verkoopdatum op de zuivelproducten die u hebt gebruikt.